Още по темата

Време е да теглим чертата и да оценим случилото се до момента. Друг повод да искаме да „прелистим” последния ден от тази година е, защото през новата ни очакват вълнуващи моменти.

Apple, Samsung, LG, Sony, HTC, Meizu, OnePlus, Xiaomi и още много други компании, чиито имена за първи път ще чуем се готвят да ни изненадат с нови продукти.

Смартфоните влизат в списъка на технологиите, които най-много вълнуват човека през последните години. Е, те няма да спасят света (поне според Бил Гейтс), но пък със сигурност за мнозина представляват последното нещо, което поглеждат преди да заспят, и първото нещо щом отворят очи сутринта.

Покрай коледното пазаруване и стремежа на компаниите да направят последен напън за осъществяване на възможно най-много продажби погледът на всички почитатели на Apple определено е съсредоточен върху iPhone 6s или пък iPhone 6s Plus. Близкото разстояние между потенциалния купувач и желания продукт създава напрежение, което понякога толкова се нажежава, че единственото, което го разрежда, са думите…

iPhone 7 Plus.

Струва ли си да отложим покупката на iPhone, за да вложим парите си в следващия модел?

Напълно по правилата на искреността и рекламата от Apple твърдят, че iPhone 7 Plus ще бъде най-добрият телефон създаван някога от компанията. Подобренията на спецификациите ще са многобройни, ще бъде налице чипсет А10 и видео ускорител М10 с 2 GB RAM.

Според слуховете размерът на дисплея на iPhone през 2016 година ще бъде по-голям. Говори се за 5,7 инча. Телефонът обаче няма да промени досегашните си размери, а това означава само едно - дисплеят ще заема изцяло предния панел.

HTC One M10

Време на кацане на планетата Земя: март 2016. Следващият флагман на HTC също ще бъде подобрен в много отношения както откъм технически параметри, така и откъм дизайн.

Въпреки оскъдната информация, която производителят споделя, според експерти HTC One M10 се очертава сред фаворитите за най-добро устройство в своя клас за 2016 година. По непотвърдени слухове флагманът ще бъде снабден с най-ново поколение процесор, голям обем на оперативната и вградената памет. Ще бъдат поддържани всички възможни стандарти за мобилна връзка. Отстъпление няма да има и по отношение на качеството на камерата.

LG G5

След като LG G4 влезе достойно във всички класации за топ модели на 2015 година, очакванията към следващия модел на корейската компания са големи. Какъв телефон ще надделее над приятното усещане, което кожата на G4 дава?

Окачваме LG G5 в края на пролетта. За момента и за голяма жалост информацията за модела е оскъдна. Знаем обаче, че компанията работи активно с Irience - с други думи подготвя скенер на ретината за G5.

Според слуховете новият флагман на LG ще разполага с по-голям обем на батерията (вероятно около 4000 mAh) и безжично зареждане.

Корейците още не са потвърдили, че подготвят LG G Flex 3, но настроенията за появата на такова устройство през 2016 г. са именно в такава насока.

Очакванията са телефонът да бъде с Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM плюс 32 GB вградена памет, 3500 mAh батерия, скенер за пръстови отпечатъци и 20 MP камера. Възможна поява на пазара – през първата половина на 2016 година.

Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 Edge

На Световния мобилен конгрес в Барселона 2016 ще имаме удоволствието да се докоснем до смартфона, който има тежката задача да бъде по-добър от Galaxy S6. Последният определено развълнува потребителите на смартфони и беше подложен поради това на многобройни „двубои“ с конкурентни модели през 2015 година.

Според осведомени източници през април 2016 г. феновете на Samsung ги очаква изненада. Galaxy S7 ще бъде представен в три варианта с различни процесори.

Категорично е мнението, че в модела ще останат скенера за пръстови отпечатъци, датчика за сърдечен ритъм и задоволително добрият екран, към който сякаш няма какво да се прибави. Разбира се, Samsung Galaxy S7 ще пристигне с ОС Android 6.0 Marshmallow и TouchWiz.

За накрая оставихме Sony Xperia Z6.

Категорично това не са всичките модели, които ще видим през следващата година, но към момента са най-прогнозируемите.

Sony имаше трудна 2015 година, въпреки това дългогодишното ѝ присъствие на мобилния пазар не може да ни остави безпристрастни към бъдещите модели на компанията.

И тук информацията е оскъдна. Според слуховете Xperia Z6 ще се появи на пазара около септември 2016 година. Подозренията са, че той ще наподобява Sony Xperia Z5 с водонепропусклив корпус и скенер за пръстови отпечатъци.

Според прогнозите на експерти Z6 ще получи разкошен IPS-екран с диагонал 5,5 инча и резолюция 4К. Защитата на дисплея ще бъде поверена на Corning Gorilla Glass 4. В сърцето на смартфона ще лежи чип Qualcomm Snapdragon 820, който ще позволи на флагмана да обработва видео в 4К резолюция с честота 60 кадъра в секунда в режим реално време.

Един от най-добрите двубои на iPhone 6s