Още по темата

Здравината на телефона е една от подценяваните характеристики от потребителя. Никой не очаква да счупи телефона си след ден-два, поради невнимателно изпускане, и това е напълно логично. Ако всеки се страхуваше, че ще потроши всичко, до което се докосне, вероятно най-използваният продукт щеше да бъде памукът.

В днешния ни материал ще се спрем на 10 примера за смартфони, облечени в метал. Металният корпус гарантира здравина, приятно усещане при докосване, а възможностите за иновативен дизайн са много.

Стилната външност на HTC One M9, качествената изработка, металният корпус от алуминий и удароустойчивото стъкло, покриващо лицевата част на телефона, го превръщат в един от най-защитените на пазара.

Източник: HTC

Под корпуса лежат 8-ядрен процесор Snapdragon 810, видеочип Adreno 430, 3 гигабайта оперативна памет и опция за вградена памет до 32 GB. Основната камера е 20 МР, а капацитет на батерията е 2840 мАч.

Разбира се няма как да изпуснем последния iPhone. Новите айфони са изработени от авиационен алуминий. Скенерът за пръстови отпечатъци и актуалната технология Touch ID второ поколение, позволяват на телефона да реагира мигновено и да обработва бързо команди.

Под стабилния корпус на iPhone 6s и iPhone 6s Plus лежи патентованата разработка на Apple – четириядреният процесор A9. Макар ядрата да са само 4, производителността им не отстъпва на процесорите на другите производители. На пазара са достъпни версии на айфоните с 16, 64 и 128 GB вградена памет. Оперативната памет е 2 гигабайта.

Източник: Apple

Предният панел на Huawei P8 е изработен от стъкло, а задният – от неръждаема тънка стомана. Дисплеят е 5,2-инчов. Смартфонът работи с 8-ядрен процесор Kirin 930. Разработчиците са предвидили 16 GB вградена памет и 3 GB оперативна памет. Двете камери са съответно – основна 13 МР и предна 8 МР. Капацитетът на батерията е 2680 мАч.

Източник: HW

Друг смартфон от 2015 година, който може да се похвали със здравина, е Samsung Galaxy A7. Корпусът му е метален, а 5,5-инчовият дисплей е защитен с калено удароустойчиво стъкло. Компанията е заложила на 8-ядрен процесор Exynos 5430. Предвидени са 2 GB оперативна памет и 16 GB вградена памет. Капацитетът на батерията е 2600 мАч.

Източник: Samsung

За да не намалява способностите на смартфона да улавя сигнал, ZTE решава да създаде телефон, който е изработен от метал и пластмаса едновременно. Става дума за Blade X7. Благодарение на закръглените ъгли на устройството, които са изработени от метал, той също е устойчив на падане и ще ви спести негативните емоции, ако го изпуснете.

Източник: ZTE

Под корпуса на Blade X7 лежи процесор MediaTek MT6735 с тактова честота 1,3 гигахерца. Оперативната памет е 2 GB, а вградената – 8 GB. Капацитетът на батерията е 2200 мАч.

Xiaomi Redmi Note 3 е поредният смартфон от миналата година, който обещава здравина и устойчивост. Корпусът е от алуминий, а екранът е покрит със защитно стъкло. На лицевата му страна са разположени леки издатини, чиято функция е да предотвратят директния контакт на дисплея с повърхността в случай на падане.

Източник: Xiaomi

Специално внимание заслужава акумулаторът на Xiaomi Redmi Note 3. Той е с капацитет 4000 мАч. Под корпуса лежи 8-ядрен процесор MediaTek MT6795. Elephone M3 не е от смартфоните висок клас, но въпреки това изработката на корпуса му се състои изцяло от алуминий. Освен това 5-инчовият дисплей е покрит със защитно стъкло 2.5D. Телефонът работи с 8-ядрен процесор Helio P10, графичен ускорител Mali-T860 и 2 GB оперативна памет.

Ще познаете Sony Xperia Z5 Premium по огледалния ефект на задния капак. Този смартфон не е изработен от алуминий, а от гладка неръждаема стомана. За да подсилят удароустойчивостта на произведението си, от Sony са отделили специално внимание на ъглите на корпуса. Те умеят да убиват енергията от удар, благодарение на конструкцията си.

Източник: Sony

Xperia Z5 Premium работи с познатия процесор Snapdragon 810, графика Adreno 430 и 3 GB оперативна памет. Капацитетът на батерията е 3430 мАч. Допълнителен бонус е технологията за бързо зареждане QuickCharge 2.0.

Meizu влиза в Топ 10 на най-популярните смартфон компании в Китай за миналата година. Затова напълно логично е да очакваме надежден и безопасен смартфон и от този производител.

Надеждността на Meizu MX5 е гарантирана от корпус, изработен от сплав сив алуминий. В основата му лежи 8-ядрен процесор Helio X10 с тактова честота 2,2 гигахерца. Устройството се продава в три варианта с различен обем на вградената памет – 16, 32 и 64 GB. Обемът на акумулатора е 3150 мАч.

Още един смартфон, който съчетава метал и пластмаса, за да гарантира високо ниво на улавяне на сигнала. Lenovo Vibe P1 разполага и с дисплей, надеждно защитен с Gorilla Glass 3.

Под корпуса лежат процесор Snapdragon 615, графически ускорител Adreno 405 и 2 GB оперативна памет. Капацитетът на батерията е впечатляващите е 5000 мАч. Този показател гарантира до 2 дни автономна работа при активно използване.