Още по темата

Когато говорим за голям телефон, Galaxy Note винаги е бил на върха на езика на всеки. Време е това да се промени, защото в играта вече има друг представител на Galaxy линията, който търси вашето внимание и кой знае, може и да го намери. Днес ще си поговорим за Samsung Galaxy S6 Edge+.

Galaxy Note беше една идея. Една концепция, с която корейците рискуваха много, но пожънаха успех. Edge е още по-откачена концепция, която може би няма да спечели толкова симпатиите ни, но ще грабне вниманието ни с тези извивки. Като изключим това, Galaxy S6 Edge+ е същият като всеки друг телефон на компанията. Всъщност, той е същият и като своя по-малък брат, но вече имаме по-голям 5.7-инчов дисплей, 4GB RAM и батерия с по-голям капацитет, коментира Luba6ky в Smartnews.bg.

Реално S6 Edge+ е голям. Много голям. Що се отнася до извивките, те изглеждат неудобни. За несвикналия мога да бъдат и доста объркващи.

Освен това, наистина понякога е малко странно като го взимате от бюро или друга гладка повърхност. Може би тук е моментът да вземете решение дали да изберете S6 Edge+ или Note 5.

Като оставим това настрана, S6 Edge+ е един доста красив телефон. За хубаво или лошо, премиум невинаги означава 100% перфектен. Металът и стъклото носят своите минуси и топлината е един от тях.

Особено лятото и особено, ако го ползвате интензивно. Тогава може и да решите, че телефонът ще се свари. От друга страна е красив и лъскав.

Наистина е трудно да се каже дали тук има повече плюсове, или минуси. Извитият екран направи пълна промяна в усещането и излъчването на корейските телефони, но както и при тези на конкурентите, определени недостатъци няма как да не останат незабелязани.

Galaxy S6 edge+ идва с цял набор от нови функции, които спомагат за най-ползотворното използване на функционалността на извития екран и са достъпни само на Galaxy S6 edge+. Те дават на потребителите много нови възможности за комуникация и работа с устройството.

На първо място вече имаме достъп до любимите си приложения директно от дисплея на ръба през Apps edge функцията, както и до любимите си контакти чрез People edge.

Няма как да се отрече, че Samsung тази година са в челната тройка, когато говорим за качество на снимките и определено подобриха доста нещата от миналата година. И тук, както и при останалите флагмани на компанията за 2015, имаме 16МР камера с възможност за 4K видео запис, бленда f/1.9, IR сензор за отчитане на баланс на бялото и най-важното – ръчни настройки. Ако държите да постигнете определен ефект, те ще ви помогнат, но ако ползвате телефона за бързо снимане без замисляне, то автоматичният все още си е класическият избор.

S6 Edge+ е точно копие на Galaxy S6 и почти няма хардуерни компоненти, които да го различават от по-малките му събратя. Корейците тази година явно си залагат на Exynos чипсета, който предлага Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 и Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57. За графиката се довериха на Mali-T760MP8, а единственото, което е повече от останалите предложения, е 4GB RAM памет.

S6 Edge+ има едно голямо предимство. Хубавото тук е, че батерията, макар и малко по-голяма, е наистина издръжлива. S6 и S6 Edge страдаха в това отношение, но Edge+ ще издържи един ден и това е сигурно.

Струва ли си да го купите? Ако разполагате със сумата от около 1200 лв. и не знаете какво да ги правите, а много искате да привлечете внимание – да, купете си го. В крайна сметка основите, на които се крепи съществуването на този модел до голяма степен са показност и шик. Ако пък наистина искате топ смартфон, който да ви служи вярно … Е, тук изборът наистина е много голям.

Вижте още за Galaxy S6 edge+ в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.