Още по темата

Хакерите търсят всякакви начини да излъжат потребителите. Един погрешен клик може да разреши инсталирането на шпионски софтуер, компютърни вируси и да доведе до много проблеми за неподозиращия потребител. Най-честата примамка са имената на известните личности. Хакерите често правят сайтове, които привидно са посветени на звездите, но реално чрез тях се опитват да си осигурят достъп до устройствата на потребителите.

Компанията Intel публикува своя ежегоден списък с най-опасните знаменитости в интернет. Това са имената на известните личности, които най-често се използват от хакерите за примамка и водят до най-голям риск за потребителите.

Актрисата, която не се срамува от килограмите и голотата

На първо място в списъка тази година е актрисата и комик Ейми Шумър - вижте я във видеото. При търсене на нейното име в интернет има 16.11% вероятност потребителят да попадне на сайт, който съдържа вируси.

На второ място е певецът Джъстин Бийбър. Неговото име носи 15% риск.

Третата позиция е за актьора Уил Смит. Той носи 13.44%. Също толкова има и Карсон Дайл.

Певицата Риана има риск от 13.33%. Докато Майли Сайръс - 12.67%.

Класацията се допълва от Крис Хардуик, Даниел Тош, Селена Гомез и Кеша.

Джъстин Бийбър - момчето, което отбеляза 8 рекорда на Гинес

Общо компанията засича около стотина имена, които се използват най-често. Intel отбелязва, че като цяло хакерите предпочитат имената на комици, музиканти и водещи на вечерни предавания, които са много популярни в САЩ.

Освен това Intel забелязва и ръст на фалшивите сайтове, които се представят като източници на извънредни или ексклузивни новини, но всъщност разпространяват вируси. Компанията препоръчва на потребителите да внимават какви сайтове посещават и да използват актуален антивирусен софтуер, както и да не споделят лична информация в интернет страниците, които искат такава, за да им дадат достъп до съдържанието си.