Още по темата

Министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев, който е на посещение в Япония, предложи да се развие брандът "Чебурашка" в отговор на масовото увлечение по играта "Pokemon Go", разработена от японската компания Nintendo.

Казаха ми, че тук - в Япония, Чебурашка е много популярен. Значи трябва да го лансираме. Наистина това е сериозно нещо - лансирането на наши търговски марки би било добре. Но аз не съм по покемоните", каза Улюкаев пред журналисти, отговаряйки на въпрос не си ли струва руските компании да измислят свой покемон.

Улюкаев отбеляза, че познава по-добре японската разработка "Тамагочи", тъй като неговите деца имали такава игра, а с "Покемон" не бил добре запознат.

Първият зам.-председател на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията на Русия (горната камара на парламента) Франц Клинцевич заяви, че руските законодатели смятат да разгледат въвеждането на ограничения за подобни игри, за да защитят обществото от негативните последици.

Имам усещането, че дяволът е дошъл чрез този механизъм и се опитва да ни развали духовно, каза Клинцевич и добави, че разбира, че да се контролира тази сфера днес е крайно трудно.

Създава се впечатление, че това е наложено от хора отвън, които разбират, че ще мине година-две и последствията ще бъдат необратими.