Още по темата

Бивш собственик на фабрика за сладкарски изделия в Москва уби охранител и рани трима души, съобщи руският Следствен комитет, цитиран от световните агенции.

По данни на комитета Иля Аверянов е открил стрелба във фабрика "Меншевик" при разгорещен спор с новия ѝ собственик и се е барикадирал в промишления комплекс.

Прокуратурата в Москва съобщи, че

стрелбата започнала, когато на територията на предприятието пристигнали съдебни пристави.

Аверянов се обади в радиостанция "Бизнес Еф Ем" и заяви, че фабриката му е била отнета незаконно от прокурори, действащи заедно с престъпна банда.

"Обкръжен съм, навсякъде има хора от специалните части. Или ще си тегля куршума, или ще се предам. Ако остана жив, ще се боря докрай", заяви той пред радиостанцията.

Той изрази и съжаление за смъртта на невинния охранител.

Първоначално бе съобщено, че мъжът е въоръжен с полуавтоматична карабина "Сайга" и че е взел няколко души за заложници. Властите опровергаха информацията за взети заложници.

Полицията претърси обекта след стрелбата, но в него не бе намерен бившият директор, съобщи източник от министерството на вътрешните работи.

Източник: Vbox7.com

Аверянов е напуснал територията на фабриката преди силите на реда да я отцепят, заяви началникът на пресслужбата на Московското Главно управление на вътрешното министерство Юрий Титов, цитиран от ТАСС. Той уточни, че това е станало в 9:53 ч. местно време и че оръжието, с което е стрелял Аверянов, е било иззето.

По-рано бе съобщено, че той е бивш собственик на фабриката и стрелбата станала по време на негов спор със сегашното ръководство, в резултат на което той стрелял по охранител, който починал.

В хода на произшествието станаха ясни и съдебните битки около фабриката "Меншевик",

която произвежда шоколади и други сладкарски изделия. Тя е създадена през 1999 г.. От края на 2016-а предприятието е подало пет иска срещу съдебни изпълнители, но по-рано този месец Московски арбитражен съд започнал да разглежда иск за банкрут на фабриката. Срещу нея са приключили 36 производства за 62,77 млн. рубли, текат и още девет производства за 4,4 млн. рубли. По официални данни в момента основните собственици на фабриката са две жени, една от тях притежава 80%, а другата 20% от активите на предприятието.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.