Още по темата

Възпитаници на академията на руското разузнаване предизвикаха огромен скандал, устройвайки, по случай дипломирането си, зрелищно шествие по улиците на Москва с над 30 джипа Mercedes Gelandewagen. Тази кола се използва често от руските и българските мутри.

Те бяха снимани от случайни минувачи, как създават хаос по улиците на руската столица и дори публикуваха ефектно заснето видео в интернет, съобщава MediaPool.

Един от бившите началници на висшето учебно заведение ген. Александър Михайлов призова всички участници да бъдат уволнени и обвинени в държавна измяна.

Завършващите, които трябва да попълнят щата на руските служби за сигурност, са се снимали в група, където лицата им се виждат ясно и са публикували имената си в интернет.

Видеото е озаглавено „Випуск на факултета за военно разузнаване”. Става дума за Академията на Федералната служба за сигурност на Руската федерация. Тя обучава офицери за спецслужбите на страната и партньорски държави и е наследник на старата школа на КГБ.

Шпионин в стил мистър Бийн нахлу при Обама и Путин (видео)

Ф. Форсайт призна, че е бил шпионин на МИ6

ФБР обяви, че е арестувало руски шпионин в Ню Йорк

Представител на фирмата, наета да заснеме клипа, казва, че полицаи са видели колоната, движеща се из Москва и са разговаряли с участници в нея, но не са ги спирали или задържали.

„Всичко е напълно нормално. Ако карахме бели волги, сигурно щяха да ни похвалят. Не виждам нищо неадекватно в преминаването на кортеж без нарушаване на Правилника за движение по пътищата”, коментира млад мъж, представил се като Всеволод. Той добавя, че джиповете са „подарък от шефовете за младото поколение”.