Още по темата

Полицията в Югозападна Германия започна разследване, след като 18-годишно момиче е получило изгаряния от втора степен по времена ежегоден парад на „вещици“, съобщава Би Би Си (BBC).

Свидетели са разказали, че жената била пренесена и потопена до коленете в котел с гореща вода, а според други момичето било държано над котела,

по време на карнавала в град Епинген в събота.

В XXI в.: Убиха шестима души в Малави, подозират, че са вампири

Девойката била облечена също в костюм на вещица и стояла сред зрителите. Тя била случайно избрана да участва в ритуала, държали я над казана, като по неизвестни засега причини била потопена в него до коленете. Крещящото от болка момиче след това било изоставено от „вещиците“ край пътя, информират от полицията. По-късно

жената е откарана в болница

с хеликоптер.

Полицията е иззела котела, който е бил сложен да се нагрява върху печка на дърва, която пък била върху количка, а освен това органите на реда са идентифицирали някои хора от групата на „вещиците“.

От гилдията на вещиците от Епинген, която организира ежегодното събитие, заявиха, че са дълбоко потресени от инцидента. Парадът на вещиците се провежда от 2003 г. насам.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.