Още по темата

Една жена беше ранена по време на антитерористична операция във Франция, предадоха световните агенции.

Тя е била издирвана в разследването на колата с бутилки газ, открита през уикенда близо до емблематичната парижка катедрала „Нотр дам“. Жената е била простреляна при задържането ѝ от агенти на френското вътрешно разузнаване.

В акцията са задържани още две жени, една от които е ранила един от полицаите с хладно оръжие.

Простреляната жена е дъщерята на собственика на автомобила. Тя била арестувана с другите две снощи в Буси-Сент-Антоан, в департамента Есон, южно от Париж.

Трите задържани са на възраст 39, 23 и 19 години. Те били „радикализирани, фанатизирани“ и са подготвяли „нови прояви на насилие, които е трябвало да се извършат в съвсем близко време“, съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов.

Разследването още се опитва да разбере защо откритата през уикенда кола с включени аварийни светлини и без регистрационни номера е била паркирана насред туристическата част на Париж,

на неколкостотин метра от катедралата „Нотр дам“.

Откритите в нея пет бутилки газ и три бутилки дизелово гориво са породили у полицията опасения за готвен атентат. Не са били открити обаче детонатор или друга система за взривяване на бутилките гориво. „Ако това е бил планиран атентат, използваният метод е много странен“, коментира източник от полицията.