Още по темата

Изданията „Файненшъл Таймс”, „Форбс” и „Политико” я определят като един от най-влиятелни млади политици в Европа, а Европейският парламент два пъти ѝ даде награда за най-добър евродепутат.

От вчера българката Ева Майдел е и начело на най-голямата европейска неправителствена организация. Тя ще е

първата жена, първата източноевропейка и най-младият председател в 70-годишната история на “Европейското движение”,

разказва NOVA.

В новата си роля обаче ѝ предстои да се сблъска с едно от най-големите предизвикателства в кариерата си.  Признава, че няма да е лесно. Но като президент на „Европейското движение” си е поставила цел да инвестира в младите.

Надява се те да забързат реформирането на съюза. Затова ги подкрепя и дори и на пръв поглед нетрадиционните им идеи за Европа. Като на тези модни дизайнери, които се обединяват покрай проекта да направят съвременни дрехи с мотиви от европейския флаг.

„Имаме нужда от нова идея за ЕС, защото Европа не е самостоятелно, отделно тяло, тя е това, което ние направим от нея“,

каза Ева Майдел след избирането си.

„Имам енергия и оптимизъм с Европейското движение да разкажем тази нова история за ЕС на активните и младите хора. Благодаря на политическа партия ГЕРБ, която вярва и подкрепя потенциала на новото поколение“, каза още тя.

Ева Майдел вярва, че Европа ще успее още повече да запали и обедини младите. Надява се и България да допринесе за добрия ѝ имидж. А с това страната ни да подобри и своя собствен статут в рамките на общността – особено с оглед на европредседателството.

Вижте какво каза Ева Майдел във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.