Още по темата

От 1 януари 2018 г. ще плащаме такса от около 1,60 евро за преминаването с лека кола по магистралата Димитровград - Ниш.

Сърбия въвежда "отворена система" за плащане на пътни такси за автомобилите, преминаващи по новооткрития участък на автомагистралата между градовете Димитровград и Ниш, съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи.

На гости на съседите - запознайте се с Белград

Таксата ще бъде заплащана само от автомобилите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратна посока.

Таксата за леки автомобили в една посока ще бъде 190 сръбски динара (около 1.60 евро). Микробусите ще плащат 280 динара (около 2.40 евро), автобусите - 500 динара (4.70 евро), а товарните автомобили - по 1120 динара (около 9.50 евро).

Този начин на плащане ще продължи до пълното завършване на южното и източното разклонение на Коридор 10, когато ще се въведе "затворена система" на плащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

От МВнР напомнят на пътуващите през Сърбия по време на коледните и новогодишни празници, че трафикът от Западна Европа към България по това време е интензивен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК