Още по темата

Членове на Републиканската партия в САЩ обмислят възможността милиардерът Доналд Тръмп да бъде заменен с друг кандидат за президентските избори на 8 ноември, съобщи електронният в. "Политико".

По информация на изданието Националният комитет на Републиканската партия е решил да направи преоценка на стратегията си.

Сайтът пише, че в петък председателят на Националния комитет Райнс Прибас е заявил, че членовете разполагат с "48 часа за преразглеждане на предизборната стратегия".

Прибас предупредил, че суровата критика към Тръмп от страна на съпартийци окончателно ще го лиши от шанс да спечели.

Вижте снимки от кампанията на Доналд Тръмп

Юристите на Републиканската партия трябва да преценят дали да правят решаваща крачка за смяна на Тръмп, при положение, че бюлетините са вече отпечатани, а в много щатове вече е в ход предварително гласуван.

Разговорите за прекратяването на кампанията на Тръмп

бяха предизвикани от петъчна публикация във в. "Вашингтон поуст" на видеозапис от 2005 г. На него се чува как Тръмп прави вулгарни и сексистки изказвания в разговор с журналиста Били Буш.

Това е поредният удар по репутацията на Тръмп, след като преди седмица сп. "Форбс" разкри, че милиардерът е загубил 800 млн. долара от 2015 г. насам.

Тръмп се извини за вулгарния си език и сексистко отношение към жените (вижте във видеото горе), но посочи, че огласяването на този запис е "опит за отклоняване на вниманието" от проблемите, с които САЩ се сблъскват понастоящем.

Кандидатът на Републиканците атакува Клинтън с твърдения за изнасилване

Тръмп припомни обвиненията в изнасилване срещу бившия президент Бил Клинтън.

Той публикува в "Туитър" два записа на Хуанита Броудрик, която твърди, че през 1978 г. Бил Клинтън я е изнасилил. На тези записи тя твърди, че Хилъри Клинтън я е заплашвала след изнасилването. Обвиненията на Броудрик срещу Клинтън не са разгледани от следствието и съда.

Клинтън и Тръмп кръстосаха шпаги, взеха и семействата си - СНИМКИ

След последния компромат срещу милиардера

официални представители на собствената му партия го осъдиха, а други оттеглиха подкрепата си за него. 

Известният американски актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, също член на Републиканската партия, заяви, че няма да гласува за Тръмп.

Арнолд Шварценегер
Арнолд Шварценегер Източник: Gulliver/GettyImages

"За първи път от 1983 г. насам, когато станах гражданин на САЩ, няма да гласувам за кандидата републиканец. Горд съм да се нарека републиканец, но по-важно е да се гордеем с факта, че съм американец. Искам да напомня на приятелите си съпартийци, че е задължение на всеки да постави страната над партийните интереси", написа Шварценегер във "Фейсук". Той не каза за кого ще гласува.

Пенс: Дребният, злобен лидер на Русия диктува условията

България харесва Клинтън, Русия и Китай - Тръмп

Син на Тръмп сравни бежанците с отровни бонбони

Вицепрезидентът Джо Байдън пък обвини Тръмп в "сексуално насилие"

Той определи като унизителни изказванията му за жените.

"Такива думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е неприлично. Това е сексуално насилие", написа Байдън на страницата си в "Туитър".

Въпреки удара срещу кампанията му, Доналд Тръмп заяви, че няма да се откаже от надпреварата.

"Няма шанс да изляза от надпреварата", заяви той в интервю за "Уолстрийт джърнъл". Милиардерът дори добави, че се ползва с "невероятна подкрепа" сред своите избиратели. 

Днес е вторият дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Хилари Клинтън

Той ще започне в 20 ч. източноамериканско време (3 ч. след полунощ българско време на 10 октомври) в университета Вашингтон в Сейнт Луиз в щата Мисури.
Продължителността му ще е 90 минути.

Първият дебат между двамата кандидати беше на 26 септември и беше гледан от рекордните 84 млн. зрители. Третият и последен дебат ще е в Лас Вегас на 19 октомври.