Още по темата

Известният руски изпълнител Филип Киркоров се обяви в подкрепа на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп,  съобщи Би Би Си.

"Ако Доналд Тръмп бъде президент, отношенията между страните ни ще бъдат много по-добри, по-тесни, и аз се моля това да стане", заяви Киркоров пред Би Би Си.

"Двете големи страни трябва да бъдат приятели", добави певецът.

Киркоров подчерта, че ще поздрави лично Тръмп, ако спечели изборите.

Киркоров и Тръмп се познават от 1994 г., когато руският певец и Алла Пугачова са пели в казиното на милиардера в Атлантик Сити.

Освен това естрадната звезда бе в журито на конкурса "Мис Вселена", организиран от Тръмп в Москва през 2013 г., посочва Би Би Си.

Междувременно вчера по време на своя реч пред потенциалните си избиратели в Илинойс кандидатът за президент на демократите - Хилари Клинтън, обвини Тръмп, че прави външнополитически сделки с едни от най-големите диктатори в света, включително с руския държавен глава - Владимир Путин. Повече вижте във видеото

Филип Киркоров е сред от най-хитовите руски изпълнители и никога не пропуска да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България.

Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР.

Артистичната кариера на изпълнителя се отличава с триумфални победи, скандали, престижни награди и изпълнения на известни световни сцени.