Още по темата

Имате пари да си купите Ferrari, но дали това ще ви отличи достатъчно от масата богаташи?

До едно време беше така, но днес дори и автомобилите с кончето не карат хората да въздишат така, както беше преди години, пише Smartnews.bg.

Бъдещето е във въздуха и ако искате да сте една стъпка пред или по-скоро над другите, то една „летяща кола“ е това, за което трябва да похарчите около 250 000 долара.

Icon A5 е американска спортна амфибия, която се разработва от Icon Aircraft. Първият полет на A5 е през 2008 г., като производството започва през декември 2012 г.

Вече готов, първият самолет прави полет на 7 юли 2014 г., а публично дебютира на авиошоуто в Ошкош, щата Уисконсин, на 27 юли 2014.

Icon A5 е ширококрилна плаваща лодка тип амфибия с корпус от въглеродни влакна и прибиращ се колесник. Той може да вози до двама души, които се побират в широкия 116,8 см кокпит.

Захранва се от един двигател Rotax 912 с мощност от 100 к.с., с едно витло с три перки. Крилата могат да се сгъват назад за наземния транспорт и съхранение. Вижте още в Smartnews.bg.

Оборудването включва индикатор за ъгъла на атака, който е необичайна добавка в базовите въздухоплавателни средства от този тип. Ако се стигне до инцидент в кабината има и парашут. Отново включен в стандартното оборудване.