Парите са сред онези човешки необходимости, които остават валидни (с различна сила) до края на живота ни. Колкото и да се опитваме да се измъкнем от тяхната хватка, тя остава здраво затегната около нас и до голяма степен определя действията ни и посоката на живота ни. И реалността е такава, че всички - рано или късно, стигаме до момента, в който ни трябва по-солидна сума пари – за образование, за кола, за жилище, за здраве... вероятностите са хиляди, а посоката е почти винаги една – кредитна институция.

FINA.BG – всички услуги на едно място.

Дотук всичко звучи лесно като песен – трябват ми пари, отивам в банката, тръгвам си с пари, но истината е, че трудното тепърва предстои. Но всеки от нас, без значение от финансовата си грамотност, има нужда от солидна подготовка при кандидатстването за заем, защото условностите в процеса при всяка банка са много и различни – също както са и нашите собствени индивидуални потребности.

А някои от нас, особено ако не са имали отношения с подобни институции досега, често изпитват силна неувереност при боравене с документи за кандидатстване и анализиране на предложението от банката, която са избрали. Случва се така, че клиентите често се обвързват дългосрочно с партньор, който може би не е най-подходящият за техния случай, но незнанието как да се сдобият с по-добра оферта или информация за настоящата, ги лишава от по-изгодна сделка. Отговорете си сами (честно) – разполагате ли с достатъчно време, за да посетите различни институции, така че да си осигурите най-доброто предложение за вашите изисквания?

Източник: Getty Images/Guliver

Точно в такива ситуации много по-лесно и полезно би било да ползваме единна онлайн услуга, която ни дава възможност да получим персонализирана оферта от няколко финансови компании, спрямо индивидуалните ни клиентски характеристики. На това залага и иновативната платформа FINA.BG, която е на пазара от няколко седмици и има за цел да предложи на клиентите обединен вход към разнообразни и персонализирани финансови възможности.

FINA.BG е дигитален продукт и мобилно приложение, който позволява на клиента да кандидатства онлайн и неформално пред множество институции и да получи индивидуални оферти от всяка една от тях. Това, разбира се, спестява много време, излишни разходки до физическите офиси на всяка банка, фирма за кредити или застраховател, и прави процеса по-кандидатстване много по-спокоен и прецизен.

Конкретните стъпки са няколко: клиентът избира тип на продукт – застраховка или потребителски кредит (скоро предстои и стартиране на функционалност за кандидатстване за ипотечен кредит), след което отговаря на няколко прости въпроса (стандартни при всяко кандидатстване) и накрая запитването му се изпраща до институции, партньори на платформата, а самите партньори се конкурират, за да предложат най-добрата оферта за клиента.

Това, което получава клиентът, в личния си профил, е персонална оферта от всяка една от тях, което дава възможност за сравнение на условията на спокойствие и с помощта на допълнителни консултации с друг човек, ако е необходимо. Платформата позволява кандидатстване и за рефинансиране на вече съществуващ заем и получаване на най-добрите условия за конкретния случай.

Услугата е безплатна за клиента и не е обвързана със задължение той да приеме която и да е от получените оферти.

Източник: Getty Images/Guliver

FINA.BG предлага на потребителите изключително лесен начин да отркият финансовата услуга, която най-добре покрива техните изисквания. Информацията се получава директно от институциите и е насочена точно към потребителя. Най-общо казано, можете да разберете дали ще бъдете одобрени за определена услуга и при какви условия, без излишно обикаляне. Това съдейства на потребителя да избере правилната посока, в които да се насочи“, коментира Ивайло Ибришимов, изпълнителен директор на Файненшъл Маркетплейс АД, дружеството собственик на FINA.BG.

Предимствата от ползването на FINA.BG излизат отвъд финансовите взаимоотношения с банки и се прехвърлят и на застрахователния пазар, който в България е най-натоварен в една конкретна услуга, а именно – Гражданската отговорност. И тук, както при кандидатстването за заем, процесът е максимално дигитализиран, като единственият човешки фактор е доставката на застрахователната полица по куриер – налага го законовото задължение върху полицата да има поставен мокър подпис. Това, което клиентът трябва да направи, е да избере застрахователна компания и да подаде обичайната информация, нужна за сключване на полицата. Всичко това може да стане в комфорта на собственият дом на клиента, а получаването на документите да е в удобно време и на удобно място.

От FINA.BG смятат да разширят портфолиото на предлаганите услуги и да въведат опция за сключване на повече различни застраховки, издаване на кредитни карти, откриване на спестовни и разплащателни сметки.

Докато това стане обаче, платформата ще работи главно в областта на потребителските и бързите кредити, както и автозастраховките, предлагайки изключително улеснен начин за всеки – дори и неопитен в областта на финансите човек – да кандидатства лесно и спокойно и да получи най-точната и удачна за него оферта. Защото когато става въпрос за пари,трябва да сме чувствителни и загрижени за това, което даваме и получаваме, а с FINA.BG можете да бъдете сигурни, че поне един партньор в бъдещите ви финансови отношения е истински загрижен за вас.