Още по темата

Този петък 13 няма да бъде фатален.

Защото е международният ден в който сутиените могат официално да бъдат оставени у дома за 24 часа.

Сутиенът безспорно е сред най-популярните женски дрехи. Изобретен е с цел да замени корсета, който преди това векове наред е спирал дъха на мъжете. Както и на много жени.

След като много столетия представителките на нежния пол припадали поради липса на въздух, се е стигнало до революционния за женския бюст 20 век, когато е изобретен сутиенът.

Няколко души спорят за  това кой е „бащата“ на сутиена. Официално историята е записала името на Пол Поаре като основоположник на бельото, което значително е помогнало на дамите да си отдъхнат.

Вижте още интересни факти за гърдите в галерията ни.

ГЪРДИТЕ И ЖЕНИТЕ – КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТЯХ

А иначе днес, сутиените варират в огромен асортимент и форма, като най-малкият размер е АА, а най-големият: G.

Сутиенът е част от еволюцията на женското бельо
Сутиенът е част от еволюцията на женското бельо Източник: Thinkstock

Четирите прелъстяващи тайни на женското бельо

Женските гърди винаги са били обект на сериозни скандали, спорове и също така вдъхновение за фотографи и художници. В крайна сметка обаче, като при всички бозайници, така и при човека, основната им функция е кърменето на новороденото.

А въпросът: защо мъжете имат зърна, има много лесен отговор: защото в началото на бременността всички ембриони са от женски пол.

Като се абстрахираме от размерите, днешният ден е особено важен, защото освен че има за цел да ни подсети за нещо много важно: профилактиката.

В световен мащаб месец октомври е посветен на борбата с рака на гърдата, като редица болници провеждат профилактични прегледи в рамките на кампанията.

Има един случай, в който размерът наистина няма значение – и това са женските гърди. Независимо дали са малки или големи, ежегодната профилактика при мамолог е от изключителна важност.

Днес обръщаме внимание на профилактиката
Днес обръщаме внимание на профилактиката Източник: Thinkstock

Нещо любопитно за жените с малки гърди

Така че днес е един прекрасен повод да подсетите жените, които обичате и са важни за вас, да посетят лекаря.

Ако искате да се включите в кампанията има един много лесен начин да го направите: споделете статията с хаштаг  #nobraday.

Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.