Още по темата

Сънародникът ни Иван Александров, който от години живее и упражнява професията си на сладкар в Лондон, ще направи една от най-важните торти за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.

Иван, чийто брат е актьорът Владо Карамазов, има честта да направи тортата за журналистите от цял свят, които на живо ще отразяват събитието.

Защо този сладкиш се оказва най-труден за Иван Александров в кариерата му досега, кои знаменитости са опитвали от сладкишите му и каква ще бъде тортата за голямото събитие, разберете от интервюто на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

- Иван, няма как да не започна с въпрос за събитието на годината във Великобритания – кралската сватба. Как стана така, че именно Вие имате честта да направите втората по важност торта на тържеството?

- За това събитие получих директна покана от г-жа Дебора Бонети (Председател на Асоциацията на чуждестранните журналисти - Foreign Press Acociation), която добре познава работата ми отпреди. Самата тя реши да ми се довери, за което съм ѝ благодарен, но по този начин съм натоварен и с голяма отговорност, защото очакванията към мен са много големи. Надявам се, че ще ги оправдая.

ВИЖТЕ ПРИКАЗНИТЕ СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ НА ИВАН АЛЕКСАНДРОВ В ГАЛЕРИЯТА НИ

- Ще издадете ли на читателите ни малко повече за това каква ще бъде тортата?

- Тортата ще бъде на 5 етажа, декорирана със захарни цветя и вкус на бъз и лимон, каквато ще бъде и тази на принц Хари и Меган Маркъл. Подготовката вече е започнала. Цветята се изработват изцяло ръчно и отнема технологично време, така че ако броим и това, а не единствено процесът на печене и финално сглобяване, то общото време е около седмица.

 

And so it begins 🍋

A post shared by Violet By Claire Ptak (@violetcakeslondon) on

- Как трябва да изглежда една кралска сватбена торта според Вас?

- Без значение дали е кралска, или не, една сватбена торта трябва да отразява отношението на двойката към детайлите и тяхното усещане.

Ема Уотсън
Ема Уотсън Източник: Getty Images/Guliver

- Кои известни личности са опитвали от сладките Ви изкушения?

- В хотела, в който работех няколко години, наш гост беше Ема Уотсън. Тя оставаше за много дълги периоди, докато снимаше в Лондон и съм приготвял десертите за нея.

- От колко години живеете в Лондон и как се появи Boutique cookie’s cakes?

- В Лондон съм от повече от 5 години, а Boutique cookie’s cakes се появи съвсем естествено. Тук намерих почва, на която да изградя и развия най-голямата страст и да я превърна отново в моя професия. Много често се прибирам в България и в момента обмислям няколко работни проекта, които ако имам късмет, ще осъществя, свързани отново с професията ми

- Има ли нещо общо между сладкарската и актьорската професия?

- И в двата случая, ако искаш да си успешен трябва много работа упоритост и никога да не мислиш, че си постигнал върха в професията си.

- Как решихте да станете сладкар?

Иван Александров
Иван Александров Източник: Facebook

- Разделиха ме от класа ми в училище и почти на сила ме записаха в тази специализация. В този смисъл решението не беше мое, но с течение на времето това се превърна в моя страст.

- А кой беше първият сладкиш, който направихте?

- Това бяха едни курабийки, бил съм на 9 години.

- А този, който най-трудно Ви се получи?

- Ами май тази торта. Изведнъж вниманието към нея стана много голямо, а с това и отговорността как ще се представя.

- Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъсквали в кухнята досега? 

- Британският начин на работа, цялата концепция "afternoon tea". Първият ми сблъсък с това беше шок, Hell's kitchen, много по-различно от начина на работа в България. Това постоянно състезание и предизвикателства държат интереса ми буден и ме карат да се развивам и да искам да съм по-добър в това, което правя

- Бихте ли споделили на читателите ни рецептата за най-бързия, лесен и вкусен сладкиш?

- Бананов хляб:

Източник: ThinkStock/Guliver

300 гр банани
300 гр захар
3 яйца
300 гр олио
300 гр брашно
1 ч.л. сода

Бананите се смесват със захарта, към тях се добавят яйцата. Към яйчено-банановата смес се добавя олиото и най-накрая - брашното със содата. Печем на 180 градуса в продълговата форма за 40 минути.

Тази рецепта се изпълнява перфектно и с безглутеново брашно.

Подготовката за голямото събитие - сватбата на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл тече с голяма сила. Вижте във видеото горе.

Четете още:

Кралицата даде съгласието си за брака на Хари

Най-добрите тоалети на Меган Маркъл след годежа 

Братът на Меган Маркъл предупреди принц Хари да не се жени

Всичко за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май (събота) четете във Vesti.bg.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.