Още по темата

България е малка страна в Европа и много хора не могат да я открият на картата. Но там има някои невероятни места, които са топ дестинации, пише Bored Panda.

Сайтът изброява пет места от родината ни в свой материал със заглавие "5 места, за които няма да повярвате, че са в България".

А ето кои са дестинациите:

1. Skyfall Terrace beach and INTERNATIONAL Hotel Casino в "Златни пясъци"

2. Пещера "Проходна"

Уникалната пещера се намира на няколко километра от Карлуково. В средата на тавана има два отвора, които наподобяват две очи. Затова е известна още като "Очите на бога".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ "ОЧИТЕ НА БОГА" В ГАЛЕРИЯТА НИ

Източник: vbox7.com

Това е най-големият пещерен тунел в България. Има два входа. Дължината на тунела е около 350 м, височина на свода 45 м. Това е единствената пещера в която се практикуват бънджи скокове. Тук е сниман известният български филм "Време разделно". 

3. Плаж Силистар

Намира се на около един километър от пътя между Синеморец и Резово, в защитена местност Силистар. Той е най-южният плаж в България, ако се изключи малкия плаж в с. Резово. Плаж Силистар е дълъг около 1000 м и има средна широчина 70 м.

Източник: Vbox7.com

4. Статуята на Света Богородица в Хасково

Монументът представлява издигаща се над града, от височината на Младежкия хълм, статуя на считаната за покровителка на града Света Богородица с Младенеца.

Скулптурата, висока 14 м и тежаща 80 т, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел "Религия" на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица с Младенеца в света.

5. Трейшън Клифс Голф Резорт (Thracian Cliffs Resort) в Каварна

 

A post shared by Stefania Koeva (@stefaniakoeva) on

Трейшън Клифс е новопостроен хотелски комплекс с пряк достъп до плажа на черноморското крайбрежие.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.