22-годишна иранска сладкарка Хеди доби популярност в интернет, след като публикува снимка на своите космически понички.
При вида на красивите сладки изкушения, много от потребителите започнали да искат рецептата за уникалните на външен вид понички.
За щастие на любителите сладкари, няколко седмици по-късно друг потребител в Instagram – Сам Мелбърн публикува как се правят вкусните сладкиши, но с една подробност – те са направени изцяло без животински продукти. Сам споделя, че е приготвила веганските понички за нейния болен брат.
Вижте още от красивите понички в нашата галерия
Трудно е да бъде обяснено как точно е постига "галактически" ефект върху поничките: "Доста сложно е да се разкаже как се приготвят. Ако обаче сте запознати с техниката за рисуване ебру (рисуване върху водна повърхност), ще добиете представа как точно се правят и поничките", обяснява Сам Мелбърн.
Ето и рецептата, с която може да приготвите поничките:
1 ч.ч брашно
½ ч.ч тръстикова захар
½ ч.л бакпулвер
¼ ч.л индийско орехче
Щипка канела
½ чаша соево мляко
1 ч.л ябълков оцет
ч.л екстракт от ванилия със семена
1 с.л ленено семе, което се смесва с 3 с.л вода
½ чаша вегански маргарин
Приготвяне:
1.Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете сухите съставки. Смесете заедно соевото мляко и ябълковия оцет. Оставете сместа да престоя така няколко минути, за да се сгъсти.
2.В малка тенджера затоплете на слаб огън соевото мляко с ванилия, ленено семе и маргарина. Сместа не трябва да завира.
3.Комбинирайте сухите и мокрите съставки, за да се оформи тестото.
4.С помощта на лъжица, във всяко оформено топче направете дупка
5.Печете за 12 минути
Извадете ги от тавата и ги оставете да изстинат добре.
За глазурата:
2-3 с.л разтопено кокосово масло
2-3 с.л соево мляко
2 ч.ч пудра захар
Разбъркайте заедно кокосовото масло и млякото. Бавно започнете да добавяте и пудрата захар. Бъркайте до степен желана от вас.
За да се постигне ефект ,,галактика,,:
В отделна купичка смесете малко пудра захар и хранителна боя за вегани, като разбърквате с лъжица.
Натопете върха на поничките наполовина в готовата глазура. Внимателно я изваждате навън и готово – вече имате ,,галактически,, ефект.
Приключвате като поръсите поничките с малко брокат за храна.
Във видеото може да видите и как се приготвят понички с крем шампанско и ягоди
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!