Х рупкава кора от бутер тесто, крем от сметана и сирене, а отгоре парченца дюля.
Ето как да приготвите този сладкиш.
Необходими продукти:
1 кг. дюли
400 гр. бутер тесто
400 гр. захар
1 яйце
½ лимон
1 шушулка ванилия
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. крем сирене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Захарта се изсипва в 1,5 л вода и се оставя на огъня, да кипне. Когато захарта се разтвори, се добавя лимонът, нарязан на тънки шайби. Пуска се и разполовената шушулка ванилия.
Дюлите се почистват, нарязват се на полумесеци и се варят в сиропа 45–50 минути, след което се охлаждат.
Тестото се разточва и се реже на 9 правоъгълника. По краищата им се с нож се изрязва лента около сантиметър, но не до края.
Краищата се мажат с разбито яйце. Прихлупват се по диагонал и се залепват.
Във вътрешността се разпределя кремът от сметана и сирене. Отгоре се подреждат дюлите.
Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса, с вентилатор.
Поръсват се с пудра захар. Останалият от дюлите сироп се редуцира леко на умерен огън. Всеки тарт се полива с малко от сиропа и се поднася.
Вижте още сладки предложения:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!