Още по темата

Куче беше влачено от кола в центъра на казанлъшкото село Бузовград. Случката се разиграва на 25 декември. Жена, намираща се наблизо, успява да спре автомобила и да спаси живота на кучето.

"Съпругът ми и аз забелязахме кучето и започнахме да крещим. А човекът спря колата и попита какво се случва и защо викаме", разказва Елица за "Здравей, България" по NOVA. Наблизо имало патрулка. Жена му казала: "Това е куче" и че ще се оправи. 

"Кучето едвам дишаше. Навсякъде имаше кръв", допълни тя. 

Впоследствие става ясно, че името му е Бък. То е било отнето от собственика му. Самият той разказа, че е вързал животното, защото го предупредили, че то е много лошо и хапе. Дал 200 лева за него и след като го взел се притеснил да не го ухапе, го завързал за теглича. Карал бавно и кучето тичало по колата. После обаче спрял да му вижда опашката и тогава жената се развикала. 

Елица обаче казва, че то не било агресивно. 

Снимка на случката се разпространи светкавично в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство. В момента за нараненото куче се грижи природозащитна организация.

То е настанено в клиника СНЦ Любов за животните - България. 

Чл. 325 "а" и "б" от НК гласят: човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв.

Тази година мъж, влачил кучето си с кола през 2013 година, получи присъда от 11 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева. Кадри от жестокостта тогава обиколиха интернет. Няколко дни по-късно 55-годишният мъж от с. Тополово, Пловдивско, беше арестуван, а кучето му беше открито мъртво. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК