Още по темата

„Деянието е абсолютно доброволно. Момичето е навършило 16 години и никъде в закона не пише, че е забранено да правиш секс с навършило 16 години момиче”, коментира защитникът на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев - Ташкена Колчева.

Делото срещу Евстатиев, който е подсъдим за изнасилването на непълнолетна ученичка, дъщеря на негова бивша секретарка, започна. Още в самия ход на разследването стана ясно, че той й е дал голямо количество алкохол. Процесът се гледа при закрити врата.

Съдът пак остави Евстатиев в ареста

Стрелча продължава да протестира срещу Евстатиев 

Защитата: Евстатиев опита да се самоубие, прокуратурата - не е вярно 

Съдът ще изслуша показанията на 26-има души, сред които полицаи, близки на пострадалото момиче и самият Евстатиев.

За пръв път от гръмването на скандала на едно място бяха събрани подсъдимият и пострадалата -

16-годишната Ирена.

Родителите на момичето поискаха максималното наказание - 10 години затвор, а техният адвокат ще пледира за 6 години лишаване от свобода. Според него Евстатиев е признал вина по всички обвинения, но не и по основното - че половият акт е извършен против волята на момичето.

Адвокатът на Евстатиев ще поиска той да бъде оправдан. Според защитата му екскметът е психически нестабилен и не осъзнава, че срещу него се води процес.

Братът на Евстатиев - Динчо, определи постъпката като „морално укорима”, но бе категоричен, че бившият градоначалник не е изнасилвач.

Заради по-голямата правна и фактическа сложност по делото са назначени двама прокурори.

Родителите на Ирена предявиха и граждански иск за обезщетение от 10 000 лева

срещу Евстатиев.

По думите на бащата, дъщеря му продължавала да се бои от Евстатиев и не била на себе си заради съдебния процес. Белухов заяви, че ако днес дъщеря му даде обяснения пред съда, то ще поискат тя вече да не присъства в залата до края на делото.

Евстатиев беше арестуван в началото на тази година. На 15 януари той поканил 16-годишната ученичка в хотелската си стая и отворил бутилка с водка. В стаята момичето приело голямо количество концентрат и изпаднало в безпомощно състояние, след което Евстатиев се съвкупил с нея, посочват от прокуратурата.

Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.