Още по темата

Адвокатката Цветелина Йотова, семейна приятелка на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков, се оплака от нов опит за палеж на дома й в Бяла Слатина, показа NOVA.  

Йотова смята, че тя и семейството й са заплашени от войната между Чоков и противниците му, която придобива всякакви измерения.

Кървава разправа със свидетел срещу Ценко Чоков

Чоков на свобода, върна се в Галиче

Миналия октомври вратата на апартамента й беше замерена с коктейл „Молотов”. Тогава адвокатката заяви, че е била заплашвана от Веселин Попов-младши, син на Веселин Попов-Лунгара, че ще я запали, докато спи.

Попови са едни от основните свидетели срещу Чоков по делото за ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване в селото, на което беше кмет дълго време. Самият Попов-старши е лихвар, има съдебно минало, а през 2016 беше обвинен от съпругата на Чоков в заплаха за убийство.

Според публикации в медиите Лунгара се опитва да наложи влиянието си в Галиче след ареста на вече бившия кмет. 

Йотова не е адвокат по самото дело на Чоков, а единствено го консултира. Апартаментът й обаче отново е бил нападнат в нощта на петък срещу събота.

Синът й Александър, който спи до бременната си приятелка, се събужда от взрив до входната врата. Предполага, че нападението отново е извършено с бензин. 

Пламъците бяха по-високи от мене.

Изкарах я на терасата. Взех едно чердже, което вече го нема, и с него угасих всичко”, заяви младият мъж.

„Ако той не се беше събудил, щеше да стане много страшно”, смята майка му Цветелина.

Семейството отново е на мнение, че Веселин Попов-младши, който се намира в чужбина, стои зад новото нападение.

„Сигурно трябва да се преселим. Искам органите на реда, главният прокурор, да вземат мерки за нашата сигурност”, заяви юристката, която твърди, че от миналия палеж не може да ходи нормално, защото стресът е отключил нервно разстройство.    

Миналата година Попов заяви, че адвокатката сама е инсценирала новото нападение като част от защитата на Чоков.