Още по темата

Най-лесно е да се спечели срещу Бойко Борисов, заяви социологът Кольо Колев пред Дарик

По думите му е възможно кандидатът на БСП ген. Румен Радев да е на балотаж с кандидата на ГЕРБ.

От гласовете на ДОСТ и БСП в голяма степен ще зависи кой ще победи, посочи още социологът. 

Окончателно: Тайно гласуване избра Радев за кандидат

Той не изключва

в сделката за изпращането на Турция на Абдулах Бююк да има и политически момент, подкрепа за ГЕРБ

на предстоящите президентските избори по линия на ДОСТ, но според него е любопитно ДПС какъв избор ще направи.

"Най-парадоксалното е, че е най-лесно да се спечели срещу Бойко Борисов...Много странно защо хората така са се фиксирали, че едва ли не Бойко Борисов, ако се яви, така ще тръшне всички.

Бойко Борисов въобще не е в онова политическо здраве, в което беше преди години.

Вече малко или много той е осем години на власт. А всяка власт малко или много изхабява. Така че явяването на Бойко Борисов като кандидат, би направило битката ГЕРБ срещу всички. Така че съвсем не би му било лесно да победи. Друг е въпросът, ако ГЕРБ изберат една по-широка фигура, която е вън от тяснопартийните редици. Това е изключително важно за тези избори", каза Колев.

Изтребителите ни бяха напълно приземени

Румен Овчаров: Издигането на ген. Радев е заплаха за Борисов

Според социолога от БСП са направили грешка.

"Вижте какво е съотношението на силите. В момента БСП има някъде 12-13 процента, АБВ има 4 процента. Общо са 17 на сто. ГЕРБ има 20-21 процента. Всички агенции горе-долу дават един резултат. Както виждате практически почти е изравнено с лек превес на ГЕРБ. Какво следва оттук нататък? Кой ще се нареди зад едните и кой зад другите? Затова казах, че една печеливша кандидатура би трябвало да бъде много по-широка, която да обхваща не просто лявото, но примерно ляво-център, ако щете и дясноцентристките. Или пък обратното - не просто ГЕРБ-кандидатура, а една кандидатура, която да обхване много по-широки среди и да бъде много по-широко припозната, не просто от симпатизантите на ГЕРБ", каза социологът.