Още по темата

Ако групата на "Атака" напусне 42-рото Народно събрание, декларираме, че това ще сторим и народните представители от ГЕРБ, с което да "се сложи край на агонията на този парламент". Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в изявление пред медиите.

Според нея е явна промяната в позицията на парламентарната група на "Атака", която са демонстрирали с подкрепата на техния проект за декларация за запазване на ценностите на демокрацията и етническия мир в България.

Вярно е, че този проект стъпва на основата на проектодекларацията на "Атака", но той е по-разширен и в някои отношения и дори по-остър като реакция, каза Цачева.

Всичко, за което говори Волен Сидеров, елегантно се решава по един единствен начин – с напускането на парламента, коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Междувременно парламентът прекрати днешното си заседание по предложение на Мая Манолова от левицата. Тя обясни, че групата им има тъжен ангажимент.

Днес в църквата "Св. Георги" в Кърджали ще се състои поклонението пред тленните останки на депутата от левицата Димчо Михалевски, а в храм-паметника "Александър Невски" в София ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Преди заседанието да бъде закрито, депутатите гласуваха няколко текста от Изборния кодекс, свързани с гласуването с подвижна избирателна кутия и с гласуването с удостоверение на друго място.