Още по темата

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в Брюксел, където тази вечер ще присъстват на концерт, посветен на българското председателство на Съвета на ЕС.

Юнкер за Турция, еврозоната и луканката

Борисов и Бабиш на едно мнение: Дъблинското споразумение е неефективно

Преди това президентът ще има аудиенция при белгийския крал, а премиерът ще участва в конференция за новата роля на Балканите. По късно той ще разговаря в българското посолството с представители на българската общност в Белгия.

Премиерът Борисов ще участва в конференция "Новата роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро справяне с миграцията".

Форумът е организират от баварската политическа фондация "Ханс Зайдел", а участие в него ще вземат и министърът на Европредседателството Лиляна Павлова, както и евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел.

Вечерта Радев и Борисов ще произнесат кратки речи, с които ще открият официалния концерт, посветен на българското председателство в Академията за изящни изкуства в Брюксел.

В концерта ще участват световноизвестното сопрано Соня Йончева, пианистът Людмил Ангелов, софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и женският хор "Ваня Монева".