Още по темата

Момичето, което бе бито и накарано да се съблече чисто гола пред камера, е имало отношения с приятеля на една от насилничките си, които се виждат на скандалното видео. То възмути цяла България. 

И жертвата, и двете побойнички, са на 13 години, а не както по-рано бе съобщено на 14. 

Двете ще търпят и наказание - ще трябва да посещават психолог, за да се намали агресивността у тях. 

Заради станалото и последвалите заплахи се наложило антимафиоти да изтрият профилите във "Фейсбук" на момичетата, които се гаврят с връстничката си, предаде "24 часа". Шестокласничките били обиждани и имало дори закани за саморазправа заради стореното от тях. 

Кадри от жестоката гавра тук

Още вчера стана ясно, че е образувано досъдебно производство. 

„Не мога да ви кажа на какво се дължи това. По принцип не е агресивна, но явно приятелите й са такива”, 

казва майката на едното от двете момичета, предаде NOVA.

"Дъщеря ми просто е била на мястото, но не е тя момичето, което бие и което кара другото да се съблича. Видяхме се с нея след това. Казва, че са се заплашвали една друга, даже не се познават с битото момиче, но и аз не знам на какво се дължи агресията”, разказа майката и добави: 

„Мисля, че става дума за момче и то за момче, което преди това е имало връзка с нея, а сега има връзка явно с другото момиче. Те даже не са и приятелки, но се запознали в някакво кафе и започнали да комуникират”. 

Майката на друго момиче, участвало в унижението твърди,

че детето й на 15 септември не е отишло на училището, защото го е страх и срам от случилото се. Момичето обаче живее  при баща си, който отказа да коментира скандалния клип. 

Случката е отпреди няколко дни и е заснета зад столичен мол.

От видеото, качено във "Фейсбук" и разпространено от познат на трите момичета, се вижда как девойките я удрят, дърпат я за косата и я ритат. Има команди: "Събличай се, давай, събличай се веднага! Събличай се веднага, защото ще побеснея и ще те смажа от бой!”. Жертвата признава, че няма бельо под панталонките, което още повече вбесява едно от момичетата. 

 “Вчера с него ли си била”, чува се гласът на едно от момичетата.

“Нали знаеш, че това отива после във "Фейсбук”, казва другата. 

Стана ясно и че една от биячките е била изключена от предишното си училище, казаха от 144-о СОУ, където в момента учи момичето. Тя е в шести клас, учителите ѝ признават, че е по-палава и проблемна, но не се оплакват. Все пак не пожелаха да коментират защо е била изключена. Също в 6-и клас, но в 138-о СОУ, учи другата биячка. Жертвата също е в 6 клас, но в 28-о СОУ. Оттам не пожелаха да коментират “неприятния инцидент с наш ученик”.