Още по темата

Фондация "Живот със Синдром на Даун" – част от ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, стартира нов проект - плуване за деца със Синдром на Даун за 6 месеца напълно безплатно за 10 деца от Варна и 10 деца от София.

Треньорите, които ще провеждат курса, имат опит с деца със специални потребности и ще работят индивидуално с всяко от тях. Във Варна плуването стартира през юни, в София – през април, тренировките ще се провеждат от победителя в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ParaKids

Победителите в ПРОМЯНАТА ParaKids организираха първия си спортен лагер

За да се включат, е необходимо децата да са на възраст от 4 г до 12 г. Във Варна с предимство ще са децата, които не са част от проекта на фондацията по Музикотерапия по метода на Карл Орф, като целта е да дадат възможност на повече деца, да участват в различни занимания, стимулиращи тяхното развитие.

При желание се свържете с фондацията в страница им във Фесйбук Живот със Синдром на Даун.

Плуването е изключително важно, защото действа стимулиращо на организма, увеличава умствените способности при деца от всички възрасти. Този спорт носи ползи, с които другите не могат да се похвалят - ефективно намалява тревожността и стреса при децата.

За децата със Синдром на Даун от първо лице

Водната среда действа успокояващо, а плуването със своите нежни и ритмично повтарящи се движения успешно помага за преработване на натрупаната негативна психична енергия. В допълнение подобрява обмяната на веществата, съня и апетита, масажира тялото, стимулира нервните окончания, прави нервната система по-устойчива, развива дихателната и сърдечно-съдовата системи, тренира мускулите и връзките, намалява натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително подобрява общата моторика, повишава тонуса на организма.