Журналистът Мира Баджева разбуни духовете в социалната мрежа „Фейсбук“, след като написа, че е изключително доволна от обслужването в България и не разбира „кресливия ентусиазъм, с който някои обявяват, че почиват в Гърция”.

В студиото на „Здравей, България“ по NOVA обаче тя уточни, че не е имала предвид българското Черноморие: „Говорих за неща, които са пред очите ни, но не ги знаем“.

„Преди две години ми се наложи да развеждам чужденци из България и тогава ме хвана срам от себе си.

Преди това никога не бях влизала в Археологическия музей във Варна и не бях виждала варненското злато, което е най-старото обработвано злато в Европа и в света.

реди това не бях влизала гледала светлинното шоу във Велико Търново. В България има прекрасни места и не ни струва много да ги видим”, обясни Баджева.

На малко по-различно мнение от нея обаче беше журналистът Лияна Панделиева, която също даде пример със себе си: „В продължение на няколко години ходихме в едно малко хотелче в Равда с гледка към морето, но

в един прекрасен момент се появиха багери,

разрешиха всичко и се започна изграждането на хотел на брега.

Като журналист започнах да се интересувам кой ще строи точно там и не можаха да ми отговорят. Няма повече да се върнем там”.

Целия разговор гледайте във видеото горе.

Мнението на Панделиева е подкрепено със солидни факти, след като зрители на NOVA сигнализират за ужасните условия в хотел с три звезди в Черноморец. Туристите се оплакват от хигиената, персонала, храната.

Вижте повече във видеото: