Още по темата

Ученици в град Сандански превърнаха бетонна стена на гимназията "Климент Тимирязев" в Сандански в храм на българската история.

100-метровата стена е изрисувана с родния трибагреник, с ликовете на национални герои и с цитати от стихотворението "Аз съм българче" на Иван Вазов.

Родолюбивият проект е създаден по идея на пет бивши и настоящи възпитанички на гимназия "Яне Сандански".

Разгледайте още снимки на стената в галерията ни

Юлия Попдимитрова, Лиляна Дерибанова, Елена Лазарова, Лидия Чанева и Мария Влахова преобразиха сивата стена неузнаваемо и я превърнаха в истинско послание на патриотизма.

Върху стената, освен националното знаме, са нарисувани портретите на Георги Раковски, Васил Левски, Райна Попгеоргиева и Христо Ботев.

Между образите на големите българи се четат и стиховете на Вазовото "Аз съм българче".

Източник: БГНЕС

"Всяка сутрин, тръгвайки на работа, виждам едни хора, които заслужават да са тук, защото са дали много за България. Няма да има други като тях. Много е хубаво, че ги направиха тук, за да могат децата да ги виждат. Да растат с тях и дано наследят техния дух, за да бъдат като тях смели и пазят родината си", споделя пред БГНЕС Митра Шуманова, живуща на улицата с най-дългия трибагреник.

 Стометровото българско знаме в Сандански има и официална "Фейсбук" страница.

На нея създателите благодарят на всички за голямата подкрепата: "За нас е изключително важно да се знае, че зад нашата кауза стоят стотици хора и без тяхната подкрепа Стометровото Българско Знаме нямаше да е реалност. Прекрасно е, когато толкова много хора се обединяват в името на младите и техните идеи!!!"