Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с почетното звание "доктор хонорис кауза" на университета "Сункюнкуан" в Южна Корея, съобщава Нова ТВ.

Това е най-старото висше училище и един от четирите най-големи университета в страната.

След удостояването му, президентът Плевнелиев произнесе реч.

Държавният ни глава е на официалното си посещение в Южна Корея, в рамките на което се обсъжда сътрудничество между двете страни в областта на икономиката и сигурността.

Днес той откри в Сеул българско-корейски бизнес форум, отбелязвайки, че България е в центъра на нов развиващ се пазар и е държавата с най-ниско данъчно бреме за бизнеса в Европа.

По думите му през 2014 г. обемът на двустранната търговия възлиза на близо 205 млн. долара, което е далеч от потенциала на двете страни.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Можем да предложим индустриални зони, целогодишен туризъм, добро качество на живот и гостоприемство, заяви Плевнелиев пред гостите.

Държавният глава изтъкна също, че страната ни има най-чистата екологична среда за производство на селскостопанска продукция, което е допълнително предимство за българската земеделска продукция в Азия, а с усвояването на европейските фондове, българското земеделие има огромен потенциал.

В областта на ИТ сектора президентът подчерта традициите на страната ни в производството на високотехнологични продукти. По думите му браншът у нас бележи 10-процентов средногодишен растеж.

По време на визитата бяха подписани меморандум за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Корейската федерация на малките и средни предприятия, както и меморандуми между Асоциацията на българските износители и Корейската асоциация на вносителите и между КРИБ и Федерацията на корейските индустрии.

Източник: ЕПА/БГНЕС