Още по темата

Мъж твърди, че колата му била вдигната от „паяк” заради преместен пътен знак. Абсурдната случка е станала на 14 февруари в София, когато Петър Аргиров паркирал автомобила си в „синя зона“.

Мъжът разказва пред камерата на NOVA, че има предварително заплатен стикер за паркиране именно на такива места, защото живее в центъра на столицата. В деня, когато Петър оставя колата си, той е спокоен, че не нарушава закона.

Защо семейство остави колата си една година на наказателен паркинг

Впоследствие се оказва, че все пак е направил нарушение, защото е

спрял на място със служебен абонамент. Според шофьора обаче знакът, указващ това, бил сложен на настоящото си място впоследствие.

Петър показа, че циментът около знака все още е мокър, което говори за скорошното му поставяне. Преди това знакът се намирал в средата на едно от паркоместата с въпросния служебен абонамент. Доказват го и снимки, които водачът направил в деня, когато бил глобен.

Според Центъра за градска мобилност Петър при всички случаи е нарушил правилата за паркиране, тъй като към онзи момент автомобилът му заемал част от платеното паркомясто. „Може би трябваше да спра на две гуми”, шегува се Аргиров.

Той казва, че е готов да плати наложената му глоба от 140 лв. в двоен размер но само, ако вината му бъде доказана.

В противен случай той се надява сумата по репатрирането на колата му и наказателния паркинг да му бъде възстановена.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.