Още по темата

"Това за мен е като приказка", споделя Тин Ти Фам, 12-годишно момиче с невероятна история.

Когато Тин се ражда, майка ѝ я изоставя пред вратите на социален дом в далечна виетнамска провинция в джунглата.

Отгледана е от монахиня, която храни Тин с това, което може да намери - ориз, оризова вода, банани, помело, мандарини и в много редки случаи прясно мляко.

Животът на момиченцето се промяна напълно благодарение на двама българи, които се влюбват в нея от пръв поглед и искат да се превърнат в нейни родители.

Диана Маринова за първи път стъпва във Виетнам през 1993 г. С мъжа ѝ решават да развиват бизнес там. 

10 години по-късно след цунамито в Индонезия, отнело 200 хил. човешки живота, Диана и съпругът ѝ решават, че искат да осиновят дете и то да е от Азия.

За малката Тин научават чрез техен приятел във Виетнам.

"Един близък приятел губернатор на провинцията обикалял в района си и открил едно момиченце на година и половина заедно с монахинята в социалния дом. Изпрати ми снимка и когато я видях, си казах "Това е моето дете", разказва Диана в предаването "Събуди се" по NOVA.

Така през 2005 г. тя и съпругът ѝ стават първото българско семейство, заминало за Виетнам, за да осинови дете.

Тин пристига в България на Коледа през 2007 г.

В началото всичко я стряска - шумът на течащата вода, печката, автомобилите, телевизорът. Но само месец по-късно тя вече знае български език.

Сега Тин е ученичка и има сериозни цели и намерения за бъдещето си.

Тин иска да учи генетика, за да разбира причините за дадена болест и да я предотвратява. Има и още една мечта - един ден да види дома, в който е прекарала първата година от живота си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.