Още по темата

Пореден протест в столичния квартал „Младост” за градинка. Жители на няколко блока протестират - предвижда се на градинка да се построи жилищна сграда. Вече са поставени обозначителни колчета на терена.

Хората заявиха, че кварталът вече е толкова презастроен, че е невъзможно да се живее нормално, разказва NOVA. Има проблеми и с паркирането, тъй като много хора работят в района и заемат местата на живеещите там.

Градинката е единственото място, което е останало незастроено, твърдят жителите на "Младост".

Собственикът на мястото обясни, че то е частна собственост от около 10 години. Инвеститорът от своя страна заяви, че строежът ще е на мястото на вече съществуващи постройки и градинката няма да бъде засегната.

Кметът на район "Младост" заяви, че ще подадат сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова относно проблема.

"Младост" с нов временен кмет след историята със скандалната градинка

Кметицата на "Младост" подаде оставка

"Ние често пишем отрицателни становища, че сме против даден строеж, но въпреки всичко ни прескачат и се издават документи за строителство”, обясни Десислава Иванчева.

Става въпрос за планове, приети от Столичния общински съвет през 2009 г., които вече имат силата на закон и единствено може да се водят преговори, допълниха още от общината.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram