Още по темата

Бразилският Сенат окончателно отстрани Дилма Русеф от президентския пост заради обвинения в нарушаване на бюджетните закони. Така започва днешния обзор новия епизод на "Новините в 90 секунди".

Сенаторите сложиха край на 13-годишното управление на левицата. 61 подкрепиха решението, а 20 гласуваха против.

Изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер ще заема този пост до края на мандата – 1 януари 2019 година. Русеф отрече да е извършила нещо нередно и нарече процедурата „държавен преврат”.

И още:

Втора безсънна нощ изкараха пожарникарите в Сакар планина.

Екипите опитваха да овладеят огъня на територията на старозагорското село Главан, над което минава пътят за Харманли. Заради близостта на пожара до последните къщи на селото е обявено бедствено положение. По последна информация няма опасност за населението и не се е наложила евакуация.

Православната църква отбелязва Симеоновден

Днес празнуват Симеон, Симеона, Симон, Симона, Моника и Марта. Св. Симеон Стълпник е роден в Мала Азия през 357 г. На 18 години той постъпил в манастир. По-късно построил каменна кула, подобна на висок стълб, върху която прекарва живота си, затова е наречен “Стълпник”. 

Нещо любопитно за финал

Млада майка и фотографка използва времето, докато дъщеричката ѝ спи, за да я снимка, облечена като известни изпълнители, актьори и дори покемони .Екипът на Vesti.bg се свърза с Лаура и тя се съгласи да публикуваме нейните снимки, които може да видите в галерията ни.

Тези и още новини от деня вижте във видеото от канала във Vbox7 "Новините в 90 секунди".

Вижте още:

Тези млади момичета са безсрамно красиви милионери

Писмо пристигна на правилното място без адрес, а чрез ръчно нарисувана карта

Вижте най-брадатата русалка