Накратко

  • видео новини, интересно, важно

Още по темата

Добри новини и от Рио – вече имаме първия български спортист, който се класира на финал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. 22-годишният дебютант Тихомир Иванов се състезава в скок на височина, а с постижението си на игрите подобри собствения си рекорд.

Малко след него лекоатлетката ни Ивет Лалова също зарадва нацията, след като спечели серията си в спринта на 200 метра и също се класира за полуфинала в дисциплината.

С тези новини започва днешният ни обзор в новия епизод на "Историите, които ви вълнуват в 90 секунди".

И още добри новини – значително подобрено е състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова. От седмица златното момиче не е в реанимация. Близките ѝ и лекуващият я екип споделиха, че макар и с усилия, тя се изправя, опитва се да стъпва и да говори.

Все по-често през последните дни се споменава името и на Гриселда Бланко. Тя построи кокаинова империя в Ню Йорк и се доказа като един от най-влиятелните наркобосове в историята. За нея казват, че е всявала страх и ужас, когато Ескобар все още се е занимавал с кражби на коли. Причината светът да си припомни за нея е фактът, че сторията ѝ ще бъде екранизирана в игрален филм на HBO, а в ролята на "Кралицата на кокаина" ще влезе Джей Ло.

И за финал – една майка напомни за срама, който родителите често причиняват на децата си. С разликата, че при нея е умишлено. Цялото семейство живее в Алабама, САЩ, но се радва на национална и световна популярност, благодарение на Кешия, която обича да разваля снимки. Какво имаме предвид – вижте в галерията ни във Vesti.bg.