5

К омисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов, става ясно от решение публикувано на официалната страница на комисията.

Проверката започна в края на миналата година по сигнал и по медийни публикации за собствеността и наемните отношения за жилището, в което живее министърът на финансите и посещенията му в луксозна вила.

Според комисията липсва частен интерес, който би могъл да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията по служба от страна на Владислав Горанов. И допълва в мотивите си, че при проверката е установена липса на който и да е елемент от понятието "конфликт на интереси".

Владислав Горанов е изслушан от КПКОНПИ на 06.02.2019г.

Препис от решението, с което не се установява конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, трябва да се изпрати на Върховна касационна прокуратурата.

На 28. 11.18 г. Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция "Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ извършване на проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

На 20.12. относно разследването свързано с жилището на финансовия министър Владислав Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров каза, че Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси. Прокуратурата е уведомена, че е започнало производство в Комисията, което трябва да завърши с решение относно това, на лице ли е конфликт на интереси. Цацаров обясни тогава, че проверката за конфликт на интереси е самостоятелно производство на комисията.

"Производството на Комисията има отношение и връзка с проверката на Прокуратурата. При всички случаи резултатът от това производство ще окаже влияние в решенията на Прокуратурата. Вярвам, че забавяне по производството от страна на Комисията няма да има, следователно и от наша страна няма да има“, посочи преди време главният прокурор.

Самият Горанов твърдеше, че няма никакви притеснения за проверката и че, не смята, че е извършил нещо незаконно. Още в началото на декември той заяви, че ако се докаже конфликт на интереси, ще си нося последствията.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@