Още по темата

Държавата взима мерки срещу нелегалните таксита, след поредния журналистически репортаж на тази тема. В сряда екип на „Здравей, България” по NOVA показа как коли, боядисани в жълто, возят пътници от Летище София.

За 5 километра шофьор на едно такова фалшиво такси поиска 30 лв.

от репортера на телевизията, а на чужденка дадоха медицинска бележка вместо касов бон.

„Вече работим по този сигнал. От началото на 2017 г. провеждаме множество специализирани полицейски операции във връзка с този проблем. Единични случаи винаги има и това не е показателно за територията на цялата страна”, заяви инспектор Росен Игнатов от „Икономическа полиция” към Главна дирекция „Национална полиция”.

По думите му ежедневно се говори по темата с нерегламентираните таксита и се работи активно по предприемането на конкретни мерки за справяне с проблема.

Красимир Сребров, директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” пък заяви: „Работим от много време по този проблем.

Доказването на нерегламентиран превоз е много труден процес,

защото правомощията на „Автомобилна администрация” са малки.

Правили сме проверки съвместно с МВР в цялата страна. От 1860 – 126 са нерегламентиран транспорт. 96 са за леки автомобили. Това обаче е трудно доказуемо, защото трябва да се снемат обяснения от пътниците. Да има възражение от тяхна страна, да се състави акт и да се докаже в съда”.

Целия разговор вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.