Още по темата

Двамата горски служители правили редовния си обход в местността „Липов дол” в землището на село Струпец. Забелязали трима души и каруца, натоварена с дърва. Опитали да спрат мъжете, но те тръгнали към тях с брадви, припомня NOVA.

В крайна сметка горските служители били принудени да стрелят във въздуха за предупреждение, а техните нападатели избягали, но извикали подкрепление. Те са категорични, че са безилни и към тях няма респект.

Роми нападнаха горски с брадви и мачете

Малко по-късно шестима души пресрещнали с бухалки, брадви, резачка и мачете автомобила, с който пътували горските служители.  „При преминаването покрай тях един от тях хвърли мачете и проби предното на колата. Ние продължихме като те продължиха да ни гонят”, разказа горският Илиан Илиев. Законът казва, че трябва да се използва същото оръжие като това, с което има нападение. В случая това автоматичноотмена възможността за самозащита.

Нападателите обаче изчезват, когато пристига полиция. Налага се разпознаване в полицията, при което заплахите срещу горските продължават.

Инцидент е имало и на 4-ти януари в Исперих, където два автомобила, собственост на горски стражари, са подпалени. Колите са изгорели на паркинг пред блока, където горските служители живеят, съобщава NOVA.

От горското в Исперих обясниха, че палежът се случва, след като през последните месеци служителите им, съвместно с полицията, предотвратили набези и незаконна сеч в горите в района. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.