Още по темата

След тежкия инцидент, при който камион се вряза в къщи в Лом и уби млад мъж, от Общината ще настояват да се изгради обходен път, по който да минават тежкотоварните автомобили, тръгнали към Дунав мост-2. 

От там обещаха да подпомогнат собствениците на разрушената къща, както и близките на загиналия мъж. Жителите на Лом пък се заканиха, че ако пътят не бъде ремонтиран, ще излязат на протест и ще блокират пътя за Румъния, съобщава NOVA.

Осем души пострадаха при тежката катастрофа, която стана късно снощи. Някои от ранените са били буквално затрупани от падналите стени. Трагедията се е разиграла в момент, когато хората са се събрали да празнуват след сватба. 

Трима души са в реанимация след инцидента. Те са с опасност за живота, но състоянието им е стабилно, съобщиха от местната болница.

Час и половина след катастрофата спасителите успяха да разрежат каросерията на тира и да извадят шофьора. Българин, на видима възраст около 60 години.

Хората в Лом дадоха една седмица на местната власт и на министър Лиляна Павлова да се запълнят дупките по главния път в Лом и да се спре трафика от тежкотоварни автомобили, тръгнали към Дунав мост - 2. В противен случай те заплашват с протести.