Още по темата

Въоръжени мъже са обрали инкасо автомобил на известна верига хипермаркети, като са задигнали над 200 хил. лв., съобщи БНР.

Обирът е станал около 19.30 ч. снощи и

вече има задържани. Открити са и отнетите пари,

съобщи Главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител №1 коментира: "Тук обаче има една огромна въпросителна относно начина, по който се осъществява частната охранителна дейност и инкасото в тези случаи. Трябва да си зададем въпроса доколко сигурността на инкасото може да се гарантира по този начин, както пред конкретния магазин в Плевен".

Арестувани са общо четирима души, като първият от тях е бил задържан три часа след извършване на престъплението. Нападателите са издебнали охранителите в момент, в който са прибирали пари от един от магазините в Плевен.

В този момент нападателите са

ударили един от охранителите, изтикали са го навън от микробуса, след което са влезли и са избягали с лекотоварния автомобил

и с парите, които са били в него.

„В близост до мястото, където правихме оглед са установили едно лице, което се оказва съпричастно към извършеното деяние. Впоследствие са установени още четири лица в жилище. От тези четири лица със сигурност три имат участие към извършеното деяние. Четирите лица, които са задържани за 24 часа от органите на МВР-Плевен, са лица между 30 и 35 годишна възраст”, каза наблюдаващият прокурор Красимир Янчев.

Всичките са криминално проявени, а двама са и осъждани.

МВР няма информация относно това задържаните да са упражнявали някаква трудова дейност.

В жилището, в което са намерени са открити три броя късоцевни бойни оръжия, боеприпаси за тях, както и патрони за автомат „Калашников”. Открита е голяма сума пари, както и специфични опаковки, в които са транспортирани парите по изискване на VIP Security.

Задържаните ги грози затвор от 5 до 15 години.

Сумата, която те са успели да вземат, е около 200 хил. лв. Единият от охранителите е пострадал при нападението. Хората, които са свалили шофьора на инкасо буса са били с перуки. Все още върви претърсването в трети апартамент в голям жилищен квартал в Плевен. Работи се и по всички версии, за да се уточни дали групата е съпричастна с друг обир преди две години, когато също беше задигната голяма сума пари.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.