Още по темата

Тежка катастрофа стана днес между Кресна и Сандански. Два автомобила, със сръбска и българска регистрация са се ударили челно.

В сръбската кола са пътували две деца. По-голямото, 13-годишно момче е загинало. Ранено е и другото дете, на 6 години. В болница са приети шестима души. Една от ранените жени е в много тежко състояние.

ТИР изгоря край Кресна

Mъж си купи кола и малко след това загина на пътя

Все още не са ясни причините, довели до произшествието.

39-годишната тежко пострадала жена бе транспортирана в „Пирогов“. Сръбкинята Дравка е с фрактури на шийни прешлени, на челюстта и открито счупване на подбедрицата.

Загиналият Милош е транспортиран до Благоевград в състояние на кома.

Брат му Марко, на 6 години, е настанен в хирургично отделение на МБАЛ-„Благоевград” с комоцио. Баща му Ищван, водач на лекия автомобил „Хонда”, е в отделението по реанимация с поли-травма, състоянието му е тежко.

Останалите ранени са българи, които се връщали от почивка, пътували с „Бе-Ем-Ве”. Водачът му Мариян, на 53 г., е с фрактури на ребра и подбедрица. Настанен е в хирургия. Съпругата му Мария, на 47-години е с комоцио. Синът им Георги, на 9 г., също е настанен в отделението по хирургия с комоцио и рана на крака.

По неофициална информация, водачът на хондата със сръбска регистрация предприел изпреварване на прав участък и се ударил челно в автомобила на прибиращото се в София българско семейство.

Сигналът за катастрофа между селата Долна Градешница и Струмяни е подаден към 11:50 часа.

Извикани са три линейки и екип на пожарната, тъй като е имало нужда от срязване на ламарини за изваждане на ранените.

За няколко часа движението на моторните превозни средства се осъществяваше в една лента и се регулираше от пътни полицаи.

Източник: EPA/БГНЕС