Още по темата

Пореден случай на инцидент на пътя, предизвикан от шофьор без книжка. 7-годишно дете е в кома след тежка катастрофа, предизвикана от неправоспособния Ахмед Юсуфов.

Инцидентът стана на пътя между Разлог и Юндола в сряда вечерта. Ранени са още четирима души, сред които и родителите на детето.

34-годишният Ахмед Юсуфов за пореден път сяда зад волана без книжка, разказва НОВА.

В района на село Драганово навлиза в насрещното и се удря челно в кола, в която пътува семейство с болно дете. Най-тежко пострадало е именно то. Транспортирано е в „Пирогов” в кома.

Разследващи се съмняват, че шофьорът без книжка е бил и пиян.

Ахмед Юсуфов никога не е имал шофьорска книжка, а през 2012 г. е глобен с 200 лева отново за шофиране без книжка.

В момента той е в разложката болница в добро състояние.

В съседната болнична стая е шофьорът, карал колата с детето - съсед, който бързал да закара него и майка му в разложката болница, тъй като то е било с много висока температура. Майката е напуснала болницата по собствено желание, за да бъде със сина си в „Пирогов”, а бащата се прибира от Германия.

Хората в село Юруково, откъдето са всички участници в катастрофата, са потресени.

Разказват, че не само Ахмед Юсуфов шофира без книжка в района, а поне 30-40 души го правят. Няма кой да ги проверява, а мъже дори са се хвалили, че повече от 9 години не са спирани за проверка. 

"В момента глобата за шофиране без книжка е от 100 до 300 лева. Ежеседмично се установяват около 400-500 такива случаи, обясни в „Здравей, България" бившият началник на КАТ Алекси Стратиев.

„Има последваща санкция, но съм на мнение, че първоначалната глоба е изключително малка”, на мнение е той.