Още по темата

"От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа".

Това е казал президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, който вчера се е срещнал с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Това съобщават от пресцентъра на партия ГЕРБ във Видин.

На 9 март 2018 г. Европейската народна партия заедно с ГЕРБ поставят началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 г. под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“.

Разговорът се е провел преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите в София

Президентът на ЕНП е казал, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. 

Президентът на ЕНП е подчертал, че българските градове и села се развиват непрекъснато и е изразил увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове. Градоначалниците от своя страна са изразили благодарността си към ЕНП и са заявили, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове е дал своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя като са дали примери от регионите, които управляват. 

Президентът на ЕНП е подчертал, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и е заявил, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки. Той е казал, че успехите, иновациите и развитието на региони като София, Варна, Бургас, Габрово и други се дължат на силните кметове от ГЕРБ.

Германско издание: "Фейсбук" трябва да се страхува от Мария Габриел

Tой е бил категоричен, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар, като е подчертал, че тя е поела поста по време на средата на мандата, но бързо се е ориентирала в ситуацията. "Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС", и е коментирал, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.

Малко след това обаче лидерът на БСП реагира остро. 

Изказването на г-н Дол е абсолютно неприемливо. То разделя българското общество и показва незачитане на близо един милион българи, подкрепили "БСП за България" на последните парламентарни избори.

ЕС да отрегулира отношенията си с Русия и с Турция, България на сто процента реши проблема си с мигрантите.

Това са били сред основните акценти от изказването на премиера Бойко Борисов пред форума на ЕНП в София.

Борисов подчерта, че за никого в Европа няма спор, че ЕС е най-доброто място за живеене и най-добрият съюз в света и не случайно миграционният поток отвсякъде е към Европа. Има най-добрата инфраструктура, екология, иновации, дори абсурдни социални системи, изброи плюсовете той.

По-важно, според него е обаче, да се определят предизвикателствата навреме. Затворете си границите, отворете си КПП-та, препоръча за пореден път българският премиер и рестартира идеята си за хот спотове, извън територията на ЕС.

България на сто процента реши проблема си с мигрантите, натискът е нула процента, трудни са ни шенгенските граници, обяви Борисов и поиска политическо решение на ЕС за миграционната криза.

ЕНП критикува България за решението за бежанците

Дол призовал да се даде отговор на популизма в Европа.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram