Още по темата

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си днес във Варна, където заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов, присъства на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски".

Борисов заяви, че държавата две години не може да започне изграждането на тол системата и губи на ден по 1.5 милиона лева. По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - за пресафалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка.

Според премиера изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

Електронна винетка за леки коли и тол такса за камионите

Винетките за автомобили може да поевтинеят

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти, един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни орисов.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.