65

Р ъководството на ВМРО единодушно е решило, че приема предложението на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) за създаване на Патриотичен фронт, който да работи за защита на българските национални интереси.

Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

От формацията прекратяват участието си в коалицията с „България без цензура“ (ББЦ), Земеделски народен съюз и Движение „Гергьовден“, като разчитат на запазване на коректни отношения с тях.

ВМРО призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта, се казва още в съобщението.

Предложението на НФСБ към ВМРО беше отправено миналата седмица, след като партията отказа да се съюзи с ББЦ.

В отговор лидерът на ББЦ Николай Бареков коментира, че ВМРО, без да желае, със своето самостоятелно или коалиционно явяване на избори,

ще пропилее гласовете на хората, които не са съгласни България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС,

от Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Бареков благодари на Каракачанов за сътрудничеството в последната година и за това, че лично му се е обадил и му е съобщил решението. „С днешна дата ББЦ остава единствената центристка патриотична формация, която е способна да спре нашествието на ГЕРБ и ДПС във властта от последните години“, подчертава Бареков в прессъобщение.

„Краси, ако се налага да избираш между мен и тандема Бойко Борисов – Ахмед Доган, какъв ще бъде твоят избор?“, пита директно той своя бивш коалиционен партньор чрез медиите.

Надявам се, че колегите ще приемат за даденост, че полученото евродепутатско място с 24 хил. гласа от страна ВМРО не би било възможно, ако не бяха 250 хил. гласували за коалиция „България без цензура“, подчертава Бареков.

„ББЦ ще подаде ръка за съставяне на правителство на всяка партия, която признава водещата ни позиция в битката с политическата и икономическа олигархия, олицетворена от чудовищната коалиция между ГЕРБ и ДПС, която и днес продължава да управлява България“, завършва изявлението на Бареков.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@