Още по темата

Продължавам да смятам, че не е нужно държавата да купува активите на ЧЕЗ в България, но ще се подчиня на общото решение, каза финансовият министър Владислав Горанов в интервю за bTV.

Гинка Върбакова: Премиерът иска контрол върху компанията

По думите му правителството е стигнало до решението държавата да се намеси, за да успокои потребителите на ЧЕЗ в България.

„Истерията, която се налага от опозицията ме кара да мисля, че една партия от опозицията, разполага с информация, която не е известна на правителството. Високият тон говори, че има някой разсърден и некласиран от чехите“, каза Горанов.

Валери Симеонов: Сделката с ЧЕЗ е нагласена, но законна

Председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев смята, че държавата реагира адекватно.

Взаимни обвинения за ЧЕЗ, службите работят по продажбата от 2010 г.

„Службите са пращали доклади до Министерския съвет и президентството как върви процесът между ЧЕЗ и кои са кандидатите за купувачи. Оказа се, че в един ранен етап те са знаели ценовите оферти на кандидатите”, коментира Добрев в „Събуди се”. Според данните на службите тя е знаела кои са кандидатите, но не и кой е с най-голям шанс, допълни той.

Румен Гечев от БСП коментира в "Събуди се", че позицията на БСП е категорична - никакви комбинации с г-жа Върбакова и нейната фирма, прекратяване на сделката.

БСП започва подписка за спиране на сделката с ЧЕЗ

Гечев отправи критики към правителството, че 1 година, през която са продължили преговорите, държавата не е реагирала.

„Представителите на „Инерком” се самозабравиха, след като бяха поканени и им беше оказано височайше внимание от премиера, от вицепремиера, от министъра на финансите. Посрещнаха госпожата, тя каза, че е склонна да размишлява да даде на българската държава определени акции. Аз не знам по-голяма обида и унижение за българската държава”, заяви Гечев.

„Българското правителство много се е объркало. Откога премиерът представлява еднолично държавата? Има ли решение от Министерския съвет, че държавата иска да участва? Има ли позволение от парламента, от комисиите?”, попита той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram