Още по темата

Генерал Кирил Радев, бившият директор на службата за борба с организираната престъпност коментира в „Здравей, България“ по NOVA мерките за сигурност по време на българското европредседателство.

„За нашата страна председателството на ЕС е едно събитие от изключителен характер. Досега не се е случвало такова нещо. Предполагам, че подготвителната работа преди да започне всичко е била на достатъчно високо ниво. Мисля, че мерките, които предприемат полицията и службите за сигурност, са адекватни според ситуацията”, заяви той.

Генерал Радев обаче подчерта

„Няма 100% сигурност и никой не може да гарантира такова нещо. Знаете в Европа как стоят нещата”.

Относно фалшивите бомбени заплахи на Летище „София“ в два поредни дни, експертът беше категоричен, че това не е нещо необичайно и се случва навсякъде по света.

„Когато се получи такъв сигнал, той много трудно може да се класифицира като фалшив. Във всички случаи трябва да се действа съвсем отговорно, защото не се знае какво ще излезе от това“, каза той и обясни: „Няма как толкова бързо да се установи кой подава този сигнал, нито къде се намира въпросния човек“.

Генерал Кирил Радев коментира и

убийството на бизнесмена Петър Христов.

„Става дума за поредно поръчково убийство. Мисля си, че става дума за икономически интереси, но моментът може би е подбран по някакъв начин, предвид напрежението в службите заради европредседателството. Много трудно се разкриват такива престъпления”, заяви той.

За шесторното убийство в Нови Искър и фактът, че Росен Ангелов е трябвало да бъде издирван, но в продължение на 8 години никой не го е търсил, генералът призна: „Има дълбоки, дълбоки проблеми в системата на МВР“.

Целия разговор вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.