Още по темата

Унгарски полицейски контингент с пълно техническо оборудване ще патрулира по сръбско-българската граница. Това съобщи сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович.

Министърът уточни, че властите в Белград вече са поискали съдействие и от австрийската, и от френската полиция. Според него допълнителните чужди сили ще допринесят за "стабилността и сигурността на държавните граници". Унгарският контингент ще разполага и с термокамери при патрулирането на българската граница.

"Нашата задача е да намерим модел за спиране на нелегалното преминаване

на границата и поради тази причина в момента сме ангажирали значителен брой полицаи и войници за охрана на границите ни с България и Македония", каза още Стефанович.

Гърците се оплакват от повече бежанци след опита за преврат в Турция

Сърбия предложи да помогне за границата с Турция

"За да има по-ефикасен контрол на държавните граници са ни нужни повече технически средства и оборудване", каза министърът и добави, че "техническите средства може да разрешат проблема, но в крайна сметка от решително значение е отговорът на Европа - какво да се прави с мигрантите, които идват от невоенни зони и са икономически мигранти".

Вчера премиерът на Унгария Виктор Орбан похвали страните, които помагат на България

да охранява границите си от нелегалните мигранти, опитващи се да стигнат до западна Европа. 

Унгария прави референдум за мигрантите наесен

Чехия ще ни помогне да спрем бежанците

1Той е на мнение, че Европейският съюз трябва да защитава възможно най-далеч на юг границите си от неконтролираната миграция. Орбан, който по-рано нарече мигрантите „отрова“, каза също, че миграцията е изложила на показ слабостта на ЕС. Министър-председателят на Унгария каза това в южна Полша, където вчера се срещна с премиерите на Полша, Словакия, Чехия и Украйна.