Започва ерата на преносимите проектори
Източник: Samsung
0

В ече повече от десетилетие смартфоните властват в света на потребителската електроника. Днес това са устройства, чрез които хората работят, комуникират, забавляват се и разчитат на тях за какво ли още не. С помощта на смартфоните потребителите пазаруват, плащат, организират своите екскурзии, снимат и записват моментите, които си заслужават.

Тези устройства са и прозорец към необятния свят на интернет и мултимедията. Чрез тях милиарди хора по целия свят сърфират в интернет и гледат филми. Наистина имаме много за какво да благодарим на смартфоните. С времето те се развиха значително и вече дисплеите им предлагат модерни технологии и впечатляващо качество на изображението.

Но за пълноценна наслада от гледане на видео, особено на хубав филм или видеоклип дори и най-добрите смартфон дисплеи трудно могат да се сравнят с преживяването на големия екран. Би било чудесно, ако човек можеше да разгъне голям дисплей с размери като в малко кино, да се наслади навсякъде на качествен и голям образ и след това да прибере екрана в джоб или чанта.

И ето - задава се интересна новост – компактни, преносими проектори. Чрез тях човек може да разполага с мечтания голям екран практически навсякъде, но без да се налага да носи обемни и тежки устройства и аксесоари.

с
Източник: Samsung

Технологии в свободен стил

В началото на тази година Samsung представи своя нов преносим проектор The Freestyle. Компанията вече има доста опит с тези устройства, като сега го концентрира в доста по-малкия и лек корпус на The Freestyle.

Проекторът тежи 830 грама и е 17 см. висок и 10 см. широк с ширина 9.5 см. Малките му размери го правят подходящ за лесно пренасяне и използване навсякъде. The Freestyle е създаден именно с тази цел и всичките му характеристики са съобразени с това.

Най-важното, разбира се, е качеството на картината. Проекторът ще се използва най-вече от почитатели на киното, а техните очаквания са високи. The Freestyle има доста дълъг списък с технологични характеристики, които да осигурят желаното изживяване на потребителите.

Устройството излъчва картината с Full HD резолюция 1920х1080 с 550 LED Lumen-а пикова яркост. Размерът на прожекционното поле може да е от 76.2 до 254 см, в зависимост от това колко далеч проекторът е разположен от стената. Максималната дистанция за 100-инчов екран е 265см.

The Freestyle не се нуждае от специално платно за екран. В тази роля може да влезе практически всяка стена, под, таван и дори палатка. С помощта на приложението SmartThings на Samsung и съвместим телефон The Freestyle може да коригира прожекцията и цветовете според цвета на самата стена. Така образът ще изглежда добре и с богати цветове дори и да не е на класически бял фон.

Самата картина се обработва от Crystal Engine на Samsung в комбинация с технологията Pur Color, която осигурява живи изображения и ярки цветове. The Freestyle поддържа HDR10 видео и има Auto Motion Plus технология за оптимизиране на качеството на картината при динамични сцени с много движещи се обекти. Разполага и с технология за допълнително подобряване на контраста, който е 100,000:1. Озвучаването пък е осигурено от 360-градусов говорител с поддръжка на Dolby Digital Plus.

с
Източник: Samsung

Да се адаптираш към ситуацията

Малките размери и тегло на The Freestyle означават, че притежателят му често ще го носи със себе си и ще го използва на най-различни места.

Цилиндричният му дизайн и въртяща стойка позволяват лесно разположение и въртене на проектора до 180 градуса. Така екранът може да бъде всяка подходяща повърхност, а The Freestyle ще извърши цялата работа по настройката на изображението.

Недостатък при традиционните проектори е, че потребителят трябва да отделя доста време (и нерви), за да постигне оптимално качество на картината всеки път. The Freestyle прави всичко автоматично в рамките на няколко секунди след включването си. Устройството само ще коригира изкривяването на изображението в зависимост от ъгъла на излъчване. Потребителят ще вижда винаги екран с идеално прави ъгли дори и ако самият проектор е на неравна повърхност, тъй като има автоматично нивелиране.

The Freestyle автоматично ще настрои и фокуса и цветовете за ярки и ясни изображения. Налична е и функция за мащабиране и преместване на картината в 4 посоки за още по-прецизно разположение на екрана по желание на потребителя.

Проекторът може да се захранва както от стандартен контакт, така и от външни батерии, които поддържат USB-PD и поне 50W/20V изходяща мощност. Това позволява на потребителя да вземе устройството със себе си навсякъде.

Готов за динамика

Една от характерните особености на живота на модерния човек е динамиката. Затова и устройствата днес трябва да са готови за същия ритъм. Особено, когато става дума за ежедневни задачи.

The Freestyle може да се свърже с видео източници чрез microHDMI порт, но има и по-модерни функции като Bluetooth и WiFi. Разполага и с функция Mobile Mirroring, която улеснява споделянето на съдържание от екрана на смартфона до проектора. Тя е налична както за Android, така и за iOS през приложенията SmartThings и AirPlay 2. С тях потребителят може лесно да стриймва видео от телефона си – било то филм или собствен клип.

А за съвместими устройства от серията Galaxy на Samsung се предлага и функцията Tap View. Чрез нея потребителят може само да докосне смартфона до The Freestyle и проекторът ще дублира екрана на мобилния телефон. Съвместими смарт телевизори на Samsung пък могат да споделят съдържание до проектора, когато той е в друга стая дори и самият телевизор да е с изключен дисплей.

с
Източник: Samsung

Освен това The Freestyle може се използва и в моментите, когато човек не гледа филми или не прави презентации. Проекторът разполага с т.нар. Ambient Mode. Този режим помага за създаване на по-уютна или атрактивна атмосфера в помещението. Чрез него може да се излъчват различни светлини и ефекти, статични изображения и снимки.

The Freestyle ще постави началото на атрактивна продуктова категория. Тя има потенциал да бъде доста популярна сред младите потребители, за които качественото видео е неразделна част от ежедневието. Те ще  имат свободата да му се наслаждават подобаващо навсякъде.

В лекарския кабинет. - Докторе, притеснявам се за умствените си способности. - Какви са симптомите? - Много тревожни! Всичко, което каже жена ми, ми изглежда…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Любопитно Преди 6 часа

Колоритната двойка е гост в новия епизод на подкаста “Един без друг”

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Свят Преди 7 часа

Лавров: Те "играят" пародия на преговори

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

Свят Преди 13 часа

Телевизията е обект на критики от Нетаняху

Папата поздрави православните християни с Великден

Папата поздрави православните християни с Великден

Свят Преди 14 часа

Той призова също: Да продължим да се молим за измъчена Украйна

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

България Преди 14 часа

Днес отец Йордан обяви една от иконите на храма "Св. Пантелеймон" за миротечаща

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

Свят Преди 14 часа

Според Хания палестинската групировка желае да постигне цялостно прекратяване на огъня

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Свят Преди 15 часа

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, беше нападнат от четирима неизвестни

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

Свят Преди 15 часа

Отделно той обяви, че правителството му е решило да закрие базирания в Катар новинарски канал "Ал Джазира"

<p>Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов</p>

Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов пред храма "Св. Александър Невски"

България Преди 16 часа

Великден е най-големият празник за всички християни, който е наричан празник на празниците

Почина американски пилот рекордьор

Почина американски пилот рекордьор

Свят Преди 16 часа

Той е претърпял тежка белодробна инфекция

<p>Русия съобщи за напредък&nbsp;на фронта</p>

Русия твърди, че е превзела село в Донецка област

Свят Преди 16 часа

През последните месеци Москва редовно обявява, че е установила контрол над малки населени места в района

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 17 часа

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 17 часа

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Снимката е илюстративна

Яйца, агнешко, козунаци: Рисковете за здравето, които крият богатите трапези по Великден

Любопитно Преди 17 часа

Преяждането може да дове­де до неприятни последс­твия, казва токсикологът от ВМА доц. Людмила Нейкова

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 18 часа

Те били укрити в режещи машини в товарен автомобил

<p>Истинско чудо: Тази нощ водата там добива силата да лекува болести</p>

В очакване на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината

Любопитно Преди 18 часа

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност в нощта на 5 срещу 6 май